Jennifer Fogh Pedersen
Silje Bakken

I år, som i fjor, blir det felles hingstekåring i Norsk Varmblod på Norsk Hestesenter på Starum 6. – 8. april. I tillegg til å vise frem det ypperste innen norsk ridehestavl, vil det også være mye annet på programmet som kan inspirere unghest- og avlsinteresserte.

  • Hingstekåring

  • Elitefinaler

  • Unghestclinic

  • Avlsseminar

  • Show

  • Utstillermiddag

Lørdag 7. april blir det en rekke anledninger til å få faglig påfyll og inspirasjon, uansett hvilket nivå du er på.

Kl 14.00 ønsker vi velkommen til unghestclinic med Jennifer Fogh Pedersen. Jennifer er testrytter for årets spranghingster og du kan lese en presentasjon av henne lenger nede på siden. Pris er 100 kr pr person, NV-medlemmer betaler halv pris.

Kl. 15.15 til 16.45 inviteres du til avlsseminar, hvor en rekke interessante temaer skal tas opp.

  • Hvilke egenskaper kjennetegner den moderne spranghest og hvilke egenskaper bør vektlegges i avlen?
  • Hvordan bedømme sprangbetonte føll og unghester som ikke løshoppes. Hva skal man se etter?
  • Det brukes en del sprangblod inn i dressuravlen. Er det noen egenskaper ved dressurhestene som man kan dra nytte av i sprangavlen?
  • Blod i sprangavlen. Hva legges i begrepet? Hvor mye sier XX-andelen? Hvorfor ønsker man det og hva er konsekvensene av å avle på det?
  • Er hester avlet for toppsport også egnet for amatører?
  • Diskusjon

Pris er 100 kr, halv pris for NV-medlemmer.

Kl. 18 er det show, før det blir utstillermiddag kl 19.30.

Testrytter Jennifer Fogh Pedersen (unghestclinic)

Sprang

Danske Jennifer er vokst opp med kjente rytterforeldre og har jobbet med hester hele livet. Hun vokste opp på Katrinelund, en av Danmarks ledende hingstestasjoner. Hun konkurrerte allerede som 4-åring, og etter hun vant Nordisk Mesterskap som junior så hun seg ikke tilbake. Jennifer var en del av det danske landslaget i både sprang og dressur som junior. Hun har trent og konkurrert kjente sportshester og -hingster, som Andiamo, Calato, Crelido og Ulrich Z som har gitt henne mye internasjonal erfaring på Grand Prix-nivå. Hun har vært en kjent rytter på det danske landslaget, med uttallige seirer og plasseringer i Nations Cup, internasjonale Grand Prix, Scandinavian Open, Unghest-VM og Bundeschampionatet. Hun var også testrytter for SWB i år, for fjerde gang.

Til hverdags driver hun Stall Frazer i Tyskland, sammen med sin samboer Christopher Frazer.

Bettina Kirk har beskrevet sin datter i forbindelse med et intervju i The Horse Rider’s Journal no. 11/2016.

Jennifer er veldig ydmyk og snill – som person, og med hestene sine. Hun forstår viktigheten av å ha et åpent sinn når det kommer til trening og tar et steg om gangen. Hun har arvet mye av sin fars (Lindy Fogh Pedersen, journ. anm.) drivkraft og talent. Å se henne på arenaen er som å se en fisk i vannet – det er ingenting som kan påvirke henne. Det er som hun går inn i sitt eget univers.

Testrytter Silje Bakken

Dressur

Silje Bakken kommer fra Hamar, men flyttet til Danmark i 2004 for å starte på sin beriderutdannelse. Hun tilbrakte læretiden sin som elev hos Per Skjærbæk fra Priess Stutteri. Hun ble ferdig med utdannelsen i 2011 og var ansatt hos Per Skjærbæk i tre år etter utdannelsen.

Under utdannelsen, og i den senere tid har Silje fremvist flere velkjente avlshingster fra Tailormade Horses. I dag driver hun Bakken Dressage i Danmark sammen med sin samboer, Michael Møller Flintrup som også er berider.

I Norge vant hun NM-gull inviduelt for unge ryttere i 2004, og var på landslaget i 2003-2004. Sesongen 2004 deltok hun i Nordisk Mesterskap, EM og VM. I tillegg tok hun NM-gull for lag fire ganger.

I Danmark har hun hatt stor suksess ved unghestchampionatene, hvor hun har vært kvalifisert og plassert i toppen ved flere av kvalifiseringene og finalene i Herning. Hun hadde med fire hester til Dansk Varmblods Unghestchampionat i Herning i 2017 – en imponerende rekord!

Hun har også flere plasseringer t.o.m. 140 cm i sprang, og Intermediaire II.

I 2012 og 2013 representerte hun også Norge i Unghest-VM i Verden med NV-hesten EKs Ment II Be (Tobajo Picez/Bernstein, oppdretter Eva Kindahl). I 2017 representerte hun Danmark i 7-årsklassen på Bøgegårdens Santiago, som ble plassert i trøstefinalen.

Silje Bakken er også aktuell som trener på unghestsamlingene som er iverksatt av NRYFs grenutvalg i dressur.

Å få oppgaven som unghesttrener synes jeg er en utrolig spennende oppgave! Det kommer flere og flere gode hester til Norge, og jeg vil gjerne være med på å utvikle disse og deres ryttere slik at nivået på unghestridning i Norge heves.