Suksessoppdretter til kåringen

Du er her:/, Nyhetsarkiv/Suksessoppdretter til kåringen

Magnus Dyrendahl vil være sprangkonsulent under årets hingstekåring. Han har oppdrettet en av verdens beste spranghester.

Svenske Magnus Dyrendahl er født inn i en kjent oppdretterfamilie, og tok over etter sin far Lars som startet virksomheten på 1950-tallet. Familien forvalter en hoppestamme som har sine røtter helt tilbake til trettitallet.

I 2007 solgte familien Lunatic (Landlord x Utrillo, født 1998) til Jens Fredricson. Lunatic hadde da gått 150-klasser med Magnus’ eldste sønn, Carl Dyrendahl. Med Fredricson i salen ble Lunatic en av verdens beste sportshester, blant annet vant de Falsterbo Grand Prix, har seirer i Nations Cup, tok EM-bronse for lag og representerte Sverige under OL i London. Lunatic ble kåret til årets hest i Sverige i 2013.

Fam. Dyrendahl og Lunatic (foto: privat)

Magnus Dyrendahl har uttalt seg om hvordan Lunatic selv var som unghest:

Han gikk fireårschampionatet. Jeg syntes han var bra nok, og fikk hjelp av Svante Johansson, men de gikk aldri til finalen. Han vant i Halland, men jeg fikk høre at det var Svantes fortjeneste. ‘Det blir ikke noe av ham’ var den allmenne oppfatningen, men jeg har holdt på i noen år, og har aldri sittet på en hest med så mye trykk fra bakken. Jeg trodde tidlig han var en hest for de største klassene og sønnen min Carl red ham på SwedeHorse. På den andre siden var ikke ridbarheten den beste, og det jobbet vi mye med. Da Jens kjøpte ham var det som tidshoppingshest, men jeg sa at om du gjør dette riktig, så kan han nok gå 160 cm.. Etter OL i London ble han akseptert, men jeg kunne ikke engang selv i min villeste fantasi forestille meg at han skulle komme så langt som han har gjort.

Vi ser frem til å ha Magnus Dyrendahl som vår sprangkonsulent under Norsk Varmblod hingstekåring 2018, 6. – 8. april på Norsk Hestesenter, Starum.

Jens Fredricson og Lunatic inn til EM-bronse for lag i Herning 2013 (foto: Åse-Berit Jamne)
2018-04-04T14:37:19+00:00 4. april 2018|Hingstekåring, Nyhetsarkiv|