Norsk Varmblod tenker nytt og satser i år sterkt på digitale løsninger. På bakgrunn av ønsker fra medlemmene og nye erfaringer har styret i år besluttet å gå for en prøveordning, hvor Eliteskuet vil ha mulighet for regionale visninger i tillegg til de fysisk fremmøtte på Biri. Og gledelig nok har vår hovedsamarbeidspartner, Agria Dyreforsikring, valgt å støtte begge arrangement!
I høst vil det tradisjonelle, og «fysiske» Eliteskuet holdes som normalt på Biri 2.-3. oktober. I tillegg vil vi for aller første gang i historien også ha et digitalt arrangement som avholdes parallelt. Dette gjelder både føllklasser og de øvrige klassene som inngår i arrangementet. Dommerne vil dermed dømme en gruppe fysisk og digitalt – og dette vil foregå som to separate konkurranser.
De innledende, regionale utstillingene fungerer fortsatt som kvalifisering for både digital og fysisk deltakelse, på lik linje som tidligere år.
Agria Dyreforsikring har tradisjonen tro, sponset Eliteskuet med kr 40.000 i potten. Vi er utrolig glade for at Agria har besluttet å støtte den digitale visningen med samme sum, nemlig kr 40.000 i potten som skal fordeles på fire føllvinnere. – Vi ønsker å være med og satse på dette fordi det fremmer hestevelferd, mangfold, bærekraft og digitale løsninger for fremtiden, opplyser Eline Simensen Hafskjold i Agria. Dette kan også ses i sammenheng med Agrias kunnskapskampanje, #stopphalthet, hvor målet er å øke fokuset på halthet. Gjennom inspirasjon og informasjon håper Agria at flere ryttere fokuserer på et bærekraftig hestehold. På nettsidene til Agria finner du informasjon, videoer, tips og råd om hvordan man kan unngå halthet, og øke bevisstheten rundt hestevelferd.
Ettersom prosjektet er forholdsvis ferskt, er det fortsatt flere detaljer som skal landes omkring det praktiske. I all hovedsak skal det altså utropes digitale vinnere, tilsvarende de tradisjonelle klassene. I prinsippet vil det bli mye likt som hingstekåringen, hvor vi håper det vil være mulig å få en overføring til storskjem på Biri, slik at også publikum kan følge med på de regionale visningsstedene.
Vi håper dette tiltaket vil øke interessen for å vise frem hestene i distriktene, og stimulere til økt interesse for avl over hele landet.