Karianne Christoffersen og hennes eget oppdrett, Sky’s Khaleesi, tok tre 3. plasser av tre mulige under tidenes første NHF.

Norsk Varmblod preger resultatlistene under historiens første Norwegian Horse Festival i Lillestrøm. Det ble blant annet trippel tre for Karianne Christoffersen og NV-hoppen Sky’s Khaleesi i 5-årsklassene.

Det største høydepunktet for mange avlere er unghestklasser. Som på AEG får de 5- og 6-årige hestene anledning til å delta på et større stevne som matcher hva de møter på utenlandske konkurransebaner.

Nederlandske Piet Raijmakers og tyske Mike Patrick Leichle vurderte fem- og seksåringene og delte ut poeng for kapasitet, ridbarhet og teknikk i alle klassene.

I den innledende klassen onsdag, sparket Karianne Christoffersen og hennes egenoppdrettede hoppe, Sky’s Khaleesi (e. Cabachon/Kroongraaf) godt fra seg med en tredjeplass i klassen etter 7.0 i totalsum. Hoppen har et avkom etter Chacoon Blue og starter derfor sammen med 5-åringene selv om hun er født i 2013.

Tobajo Aztina (e. Azteca VDL/Cento), oppdrettet og eid av Tormod Bakke Johnsen, ble første uplasserte med 6,7 i snitt. Hoppen ris av Therese Andersen-Ulven.

SG’s Diamant e. Diarado/Love 2 U 2 fikk en fin andreplass blant 6-åringene innledningsvis.

Blant 6-åringene tok kårede SG’s Diamant (e. Diarado/Love 2 U 2) en andreplass med 7.3 i snitt. Hingsten har allerede en rekke flotte seirer og plasseringer på merittlisten, bl.a. vant han Norsk Breeders Trophy i 2018. Og det til tross for en sensasjonell hjerteoperasjon kun noen måneder i forveien.

3. plass i finalen for Sky’s Khaleesi.

I runde to av unghestklassene fulgte Karianne Christoffersen og Sky’s Khaleesi opp med en ny tredjeplass, denne gangen med 7.3 i snitt.

Lørdagens finaler gikk ikke kun på poeng, men her ble det omhopping på tid for de feilfrie i grunnomgangen. Igjen tok Karianne Christoffersen og Sky’s Khaleesi en imponerende tredjeplass – og man kan vel si at alle gode ting er nettopp dét, tre!

NV-hestene gjorde det også bra i de andre klassene under NHF. Her kommer en oversikt over plasseringer i klassene under NHF.
NB! Vi tar forbehold om feil – kontakt oss gjerne om vi mangler resultater!

Hingsten Heartland B e. Heart-Ache BS/Holland tok en fin 7. plass i CSIAm-A Silver Tour 110 cm onsdag med sin rytter Anniken Eide. Heartland B er oppdrettet og eies av Bente Tveita.

Røds PayDay e. Padinus/Amicello fikk en 5. plass i CSIAm-A Gold Tour 120 cm onsdag med sin rytter Mathea Omberg Christiansen. Hoppen, som ble Årets Hoppe i 2016 er også UVM-finalist og har en rekke nasjonale og internasjonale plasseringer. Hun er oppdrettet av Merete Røed og eies av Nina Braaten.

Hanna Westvik Hoff fikk premie i Skoies Cup 110 cm onsdag med sin hoppe Kornelia e. Cortez/Babant xx. Denne hoppen er oppdrettet av Kai Dalane, og er mor til hingsten C Stevens (Ci Ci Senjor Ask), en NV-hingst oppdrettet av Geir Madsgård og Per Ove Siggerud. Sammen med rytter Ole Kristoffer Meland vant denne hingsten bl.a. 6-årsfinalen under NM i sprang i 2017.

Marie Røed Løkken og Solbakkens Surprise e. Quinton/Carolus I fikk også premie i denne klassen. Denne hoppen ble Årets Sprangføll i Norsk Varmblod i 2011. Oppdretter er Nina Paulsen.

Engas Atlantis e. Ci Ci Senjor Ask/Adlantus fikk en 11. plass med rytter Ole Kristoffer Meland under CSI3* 130 cm torsdag. Vallaken er oppdrettet av Stutteri Enga ved Kady Besseberg.

Under juniorenes 135 cm på torsdag ble det 4. plass på Sofia Nyberg og hoppen Zahra e. Laurin/Limozas. Hoppen er oppdrettet av Erle Marie Askildsen, og er mor til Frølandshagens Zafirah e. Tobajo Picez som gikk helt til topps blant 5-åringene på AEG i 2018.

Martine Haugli og CC Luxor tok 6. plass i Skoies Cup 115 cm torsdag. CC Luxor er en vallak etter Lux/Nimmerdor, og er oppdrettet av Stall CC.

I CSIAm-A 110 cm fredag ble det 8. plass til Lisa Schjølberg og Springsteen (II) e. Casir Ask/Ulrich Z. Vallaken er oppdrettet av Robert Ruud. I samme klasse tok Andrea Giæver Tøfte en 11. plass med vallaken Arcus S e. Favoritas xx/Carano. Oppdretter er Per Ove Siggerud. Mathea Omberg Christiansen på Røds Payday tok en 4. plass i CSIAm-A 120 cm fredag, mens ekvipasjen like godt gikk helt til topps i finalen lørdag!I finalen lørdag tok også Linn Therese Elven en 6. plass med sin hoppe Engas Atlanta e. Favorit Ask/Adlantus. Engas Atlanta er i likhet med Engas Atlantis oppdrettet av Stutteri Enga ved Kady Besseberg. Engas Atlantis og Ole Kristoffer Meland tok for øvrig en ny plassering i CSI3* 130 cm lørdag hvor de ble nummer sju. Ole Kristoffer Meland og Engas Atlantis tok en ny plassering i CSI3* 130 cm lørdag med en fin 7. plass.

Sofia Nyberg og Zahra tok en flott 3. plass i NHF Grand Prix for junior i 135 cm lørdag.

Emma Cecilie Wetlesen på Nelli Picez e. Tobajo Picez/Philidor xx fikk 8. plass i Skoies Cup finale 120 cm lørdag. Hoppen er oppdrettet av Marita Larsen Helland.

Lisa Tanche Larsen og Utana e. Ulrich Z/Cantus fikk 8. plass i CSIAm-A Silver League 115 cm søndag. Hoppen er oppdrettet av Mikal Kolind.

NV-hoppen Utana var også demonstrasjonshest for Monty Roberts lørdag ettermiddag. Hoppen har vært utfordrende å laste på henger. Ikke overraskende gikk hun rett på hengeren etter noen minutter med Monty.