Norsk Varmblod inviterer til et spennende avlsseminar førstkommende torsdag 3. mars kl 20 som er åpent for alle interesserte. 

Webinaret vil finne sted på Teams, og varer i ca én time. Det er spennende temaer som skal tas opp, nemlig:

  • Presentasjon av de vesentligste endringer i ny avlsplan
  • Hvorfor delta på utstilling og få en bedømmelse av hoppen før den settes i avl?
  • Hva bør man som hoppeeier vurdere ved valg av hingst og hvilke egenskaper er det viktig å vektlegge i avlsarbeidet?
  • Innlegg fra Silje Engesvik, Cathrine Rasmussen, Nina Braaten og Peter Flam om hva de ser på som viktige egenskaper sett fra sportens ståsted for den enkelte disiplin. Hvilke egenskaper hos hesten er det man som rytter ønsker, hvor går sporten videre og hvilke utfordringer står man som avler overfor sett i lys av sportens behov?

Representanter fra avlsrådet vil også være tilgjengelige, og etter innleggene vil det være en paneldebatt med anledning til å stille spørsmål via chatten.

Peter Flam

Peter Flam er tidligere konkurranserytter og har deltatt i tre senior-EM, vunnet to kongepokaler, flere NM-titler og utallige store internasjonale klasser. I dag underviser Peter konkurranseryttere og holder weekendkurs rundt om i Norge og har tidligere vært landslagstrener for ponni, juniorer og unge ryttere.

Cathrine Rasmussen

Cathrine Rasmussen er dressurrytter på høyeste nivå, og har tilhørt det norske landslaget i dressur i en årrekke, og har representert de norske fargene ved VM i Kentucky i 2010, EM i Rotterdam i 2011 og EM i Herning i 2013.

Nina Braaten

Nina Braaten er sprangrytter på internasjonalt nivå. Blant hennes prestasjoner er både lag-gull og individuelt gull i Nordisk Mesterskap i 1998, bronse i VM for hingster (Sire of the World) i 2002, 8.-plass i verdenscupen i Dortmund i 2003, seier i Norway Grand Prix i 2005, seier i nasjonshoppingen i Polen og 7.-plass i Grand Prix under Oslo Horse Show.

Silje Engelsvik

Silje Engelsvik er trener og aktiv dressurrytter på Intermediaire-nivå. Hun skapte bl.a. stort engasjement i høst med innlegget «En overvekt av kyniske kapitalister innen hestebransjen?».