wbfshlogoWorld Breeding Federation for Sport Horses (WBFSH) arrangerer “World Breeding Championships for Young Horses” (Unghest-VM) i de internasjonale grenene sprang, dressur og feltritt hvert år i samarbeid med FEI.

Arrangementene foregår i tre ulike land, spranghestene konkurrerer i Zangersheide i Belgia, dressurhestene i Ermelo i Nederland, og feltrittshestene i Le Lion d’Angers i Frankrike.

Unghest-VM er en konkurranse mellom avlsforbund som er medlem av WBFSH og ikke mellom rytternasjoner eller rideforbund som øvrige internasjonale stevner. Mesterskapet er således et avlschampionat og ikke et sportschampionat. Deltakelse i Unghest-VM representerer stor ære og er et unikt ustillingsvindu for både oppdrettere og avlsforbund.

Intensjonen er at det skal konkurreres på hester oppdrettet i de respektive land slik at avlsforbundet kan vise frem det beste fra egen avl. Antall plasser til mesterskapet blir tildelt ut fra størrelse på forbundet/nasjonen.

Det er nå fastsatt kriterier for deltakelse i Unghest-VM 2017. Årets kriterier og uttaksprosess er i tråd med tidligere innarbeidede prinsipper der plassene tildeles hester førstegangsregistrert i nasjonal stambok. Ved ledige plasser kan norskkåret hingst fra annet avlsforbund vurderes. Dersom det er restplasser kan øvrige hester fra andre avlsforbund søke om uttak.

Fulle kriterier for den enkelte disiplin finner du her.

Her finner du informasjon fra WBFSH angående Unghest-VM

dylan2 rytterne4 verden2013mentos