Norsk Breeders Trophy/Breeders Open

Du er her://Norsk Breeders Trophy/Breeders Open
Norsk Breeders Trophy/Breeders Open 2020-03-06T09:57:35+01:00

Norsk Breeders Trophy

Norsk Breeders Trophy (NBT) er et avlschampionat for alle innmeldte ridehester og et utstillingsvindu for norsk avl. NBT ble opprettet i 1998 i samarbeid med Norges Rytterforbund.  Ekvipasjene konkurrerer om heder, ære i tillegg til en stor premiepott der det også er ekstrapremier til oppdretter og eier.

Kvalifisering til NBT-finale skjer gjennom sesongen i henhold til statutter i den enkelte gren. Finalen i Norsk Breeders Trophy avholdes sammen med finaler for Breeders Open som er en åpent championat for alle kvalifiserte hester uavhengig av stamboktilhørighet.

Hesten kan innmeldes allerede som føll og frem til kort tid før finalen, se generelle statutter for mer informasjon.

Innmelding i NBT er f.o.m. fødselsåret 2011 forbeholdt hester førstegangsregistrert i Norsk Varmblod. Fem og seks år gamle importhester kan tilmeldes NBT, satser gitt som «/pris» i oversikten. Innmelding gjøres via innmeldingsskjemaet (pdf), innmeldingsavgift under:

  • Føll 500,-
  • 1 år 1000,-
  • 2 år 1250,-
  • 3 år 1500,-
  • 4 år 1750,-
  • 5 år 2000,-
  • 6 år 2500,-

Kontonummer 5005.06.54149

Breeders Open

Breeders Open er en landsdekkende unghestserie i dressur og sprang som arrangeres av Norges Rytterforbund og Norsk Varmblod for alle unghester uavhengig av stamboktilhørighet.

Breeders Open er åpen for 4 til 7 år gamle hester. For å stimulere til bedekning av unge hopper, kan 6-års hopper som har hatt føll delta i en yngre årsklasse (må dokumenteres).

Finalene er åpne for alle kvalifiserte unghester, kvalifiseringskrav finner du i statuttene for de enkelte grenene og årsklassene.Stall-K’s 4-årscup
er en dressurcup for fire år gamle dressurhester som har vært arrangert mer eller mindre sammenhengende siden slutten av 90-tallet, og har blitt en institusjon i norsk dressursport. Cupen ble etablert av Stall-K for å stimulere til utdanning og bruk av de unge dressurhestene, og er fremdeles sponset av stifteren. Fra 2015 er Stall-K’s 4-årscup en del av Breeders Open-konseptet, men har fremdeles en særstilling i kraft av sin tradisjon og kontinuitet.


7-årschampionatet er en finale for syv år gamle dressurhester, som ble arrangert for første gang i 2016. Klassen ble etablert av Stutteri B for å stimulere til fokus på å fullføre utdanningstrappen for de unge hestene. 7-årschampionatet en del av Breeders Open-konseptet.

Statutter