Selv om vi har lagt bak oss et høyst uvanlig år, og hverdagen fortsatt er langt fra slik vi kjenner den, så er det noen ting som går som normalt. Årets første NV-føll er født!

25. februar ble det født et hoppeføll hos oppdretter og eier Iselin Eng.

– Dette er vårt første ridehestføll, tidligere har vi avlet mange Dartmoor-ponnier. Fødselen gikk raskt og fint, forteller Iselin og legger til at føllet var svært utålmodig etter å komme seg opp på beina.

Føllet har fått navnet «Come On Petite Fleur», som betyr «Kom igjen, lille blomst». Ekstra interessant er det også at dette føllet er etter en ung, norskoppdrettet hingst – Tobajo Martial (Tobajo Picez/Saccor) oppdrettet av Tobajo Sporthorses og eies av Merethe Buer. Også mor er NV-hest, Tobajo Capriole er etter Azteca VDL/Bøgegårdens Apollo som i likhet med føllets far også er oppdrettet av Merethe Buer.

– Capriole gjorde alt hun skulle som 4-åring før vi valgte å gi henne ett år fri. Tobajo Martial er en flott 5-årshingst som virker veldig lovende. Petite er en langbeint, spretten, tillitsfull og ikke minst snill frøken som vi håper kommer til å gjøre det bra i sporten. Jeg er sprangrytter, så håper selvfølgelig på en fin spranghest etter hvert!

Vi ønsker Iselin lykke til med sitt fremtidige spranghåp!


Har du fått, eller får du et NV-føll i år? Vi ønsker oss bilder og informasjon om føllet ditt slik at vi kan lage et føllgalleri på Facebook. Send oss et bilde på melding på Facebook, eller send via [email protected].

Informasjon vi vil ha med er navn, fødselsdato, far/morfar og oppdretter/ eier.

Vi gleder oss til å se mange flotte NV-føll! ?