Aganix Z 205RH

Aganix Z

Stamtavle

Aganix du Seigneur Z Ogano Sitte Darco
Ialta Sitte
Cadix du Seigneur Z Chellano Z
Atlanta Sitte Z
Chickie Z Clinton Corrado I
Urte I
Quinta Z Quidam de Revel
Calanda Z

Aganix du Seigneur x Clinton

Født: 2018
Stambok: Zangersheide
Disiplin: Sprang
Oppdretter:  H.A.P.J. Marcellis
Eier: Silje Aartun⋅ tlf 46962883 ⋅ [email protected]

Tilgjengelig: Jæren Hingst

Dommerbeskrivelse: 

Sterkbygd hingst av god sprangmodell. Noe svakt kjønnspreg. God kroppsbygning. Tørre, føre bein.

Eiers kommentar: 

Aganix Z er en solid bygget hest med god motor og spenst. Han har trengt tid på å vokse og ligger litt bak i utdanningen, men er arbeidsvillig og morsom å jobbe med. Han er våken og livlig samtidig som han har et godt og fornuftig hode. Aganix er en trivelig og sosial hest som er høflig og grei å håndtere.

Far Aganix du Seigneur Z gikk 160 med Jos Lansink som 9-åring og var hans kommende stjernehest, men en skade satte en stopper for karrieren videre. Han har flere avkom som er på vei opp og fram i sporten. Farssiden er spekket med hester som har gått 1.60, han er kjent for å avle topp kapasitet og spesielt veldig god bakbensaksjon.

På morssiden finnes bl.a. Clinton og Quidam de Revel, så denne siden er også full av kvalitetshester. Aganix’ oldemor, Calanda Z (e. Calvaro Z) gikk selv 145 cm i sporten, og har produsert to avkom på 145-nivå og ett som går 140 cm. Hennes mor, Alanda (e. Le Mexico) er mor til den kårede hingsten It’s The Business (e. Jasper) som konkurrerte på 160-nivå, og til to hopper som gikk 145 cm og 140 cm.

Oppdretter  H.A.P.J. Marcellis er blant annet oppdretter av hingsten Zambesi (Heartbreaker x Calvados Z).

Foto: Åse-Berit Jamne