Norge hadde et godt mesterskap med mange medaljer og gode resultater. En titt på resultatlisten viser at det gror godt i sporten og mange av de unge rytterne er helt klart «avlet» frem med gode gener for hest, her går interessen i arv!

Tekst: Marianne Wood
Foto: Brita Sandven og Susanne P. Heiestad

En av disse er Philippa Porskrog Heiestad som red Love Actually (Akribori x Lancer II) som er en hest avlet frem av mormor Marit Hemmingby Nielsen. I tillegg til mormor Marit er mamma Susanne en habil sprangrytter og tante Torill en anerkjent trener.

Philippa har gått gradene fra ponnirytter og rir nå Love Actually i Children-klasser. I Nordisk Baltisk Mesterskap var de på laget som gikk helt til topps og vant gull! Individuelt ble det en flott 5. plass og det må nevnes at Norge tok alle de individuelle plassene her, rett og slett fantastiske resultater!

Vi tok en prat med mamma Susanne og fikk historien om Love Actually til nå i karrieren.

Høsten 2005 kom det to unghester til Geir Gulliksen. En av dem var vi så heldige å få kjøpe. Vi døpte den om til Lot of Love, en hoppe etter Lancer II/ Corrado I.
Egentlig skulle hun bli Susannes spranghest, men siden den hadde så fine bevegelser ble det Marits dressurhest i stedet. Sammen ble de blant annet norgesmestere for lag og var klare for NM dressur som går i GP da Lotta ble skadet og det skulle vise seg at hun ville være ute med skade en god stund. Mamma Marit tenkte at det ville være lurt og sette føll på henne så hun kunne få den tiden hun trengte for å komme seg etter skaden.

Og heldige var vi som fikk føllet Love Actually våren 2017 etter Akribori/Lancer II. Da hun var tre begynte vi forsiktig med å utdanne henne og da hun var 4 var hun med i hallmesterskapet for unghester. Toril Hemmingby – søster og tante – har vært trener hele veien sammen med Marit. Og det er Susanne som har ridd henne i 4-, 5- og 6-årssesongen. Hun ble nr. 2 i Norsk Breeders Trophy som femåring, og nummer 3 av seksåringene innendørs i oktober i fjor.

I mars i år begynte Marits barnebarn Philippa Porskrog Heiestad å starte 7-årige Love Actually og ble tatt ut som reserve til Nordisk mesterskap for Philippas andre hest, Nildans. Da den dessverre ikke kunne bli med til Nordisk mesterskap i Hjallerup ble Ally, som hun kalles, nødt til å steppe inn.

Sammen hadde de fantastiske runder under mesterskapet og med bare ett tidsfeil etter de tre lagklassene var de med på Children-laget som tok gull.

I de siste to klassene i det individuelle mesterskapet ble det dessverre ett riv i hver av rundene og en 5. plass totalt. Men for en prestasjon av den ferske ekvipasjen som hadde kjempefine runder hele veien, med solid ridning av Philippa, og Ally som hoppet veldig bra hele mesterskapet.

Vi er like opptatt av og glade i våre egne hester som resten av hesteverden, men det å ha dem fra de er føll gir det virkelig en ekstra dimensjon – vi kan nesten ikke beskrive hvor stolte vi er av begge «ungene» våre (både hesten og rytteren). Det å ha hestene fra de er føll gjør dem virkelig til en i familien. Det er gøy at det er et familieprosjekt, hvor vi har avlet, trent opp og rir henne selv.»

Tusen takk Susanne – vi gleder oss til å følge Ally videre med dere!

Sterke prestasjoner i sprang og dressur av norske hester i Danmark

På det norske seniorlaget som tok bronsemedalje red Maria Louise Kingsrød på Kanto (Kannan x Dobel’s Cento) oppdrettet av pappa Dag Ove Kingsrød.

Ser vi over til dressuren var vi i NV representert ved Thiara de Loretzia  (Blue Hors Zack x Omas Lemond) med sin rytter Catharina Lorentzen Lund. Thiara er også en «hjemmelaget» hest – oppdrettet av Catharinas mor, Connie Lorentzen. Så dette er en hest Connie og Catharina har hatt fra starten og produsert frem til dagens Grand Prix-nivå! Ekvipasjen var på det norske seniorlaget som red inn til en flott sølvmedalje ,og ikke minst kunne de glede seg over personlig rekord i både GP Special og Freestyle!

Vi gratulerer med flotte resultater og gleder oss til å følge dere videre!