Unghestene er sportens fremtid, og god trening og gode mål på veien fremover gir grunnlaget for en god sportshest.

Norsk Varmblod ønsker å bistå oppdrettere og ryttere i utdannelsen av disse hestene. Derfor arrangeres det rundt om i landet tester av tre- og Fireårige ridehester.

Hestene testes i disiplinene sprang og dressur, men dette er selvsagt like relevant for en kommende feltritthest.

Hestene vurderes grundig og rettferdig av dommere og testryttere. Disse testene gir deg en vurdering av hestens potensial og kanskje noe av det aller viktigste: Du får gode råd og tips til den videre utdannelsen av profesjonelle, objektive personer.

Å ta hesten med på en slik test er også i seg selv et verdifullt bidrag til utdannelsen av hesten – og det gir rytter, eier og oppdretter verdifull kunnskap

Man får selvsagt også mer enn viktige ord og karakterer i en protokoll. Med unghesttestene følger det selvsagt premieringer, du får også sjansen til å innkassere heder, ære og fine premier.

Kvalifisering til Unghestfinale og Norsk Varmblod Elitefinale

Unghestfinalen er åpen for alle kvalifiserte hester, mens Norsk Varmblod Elitefinale er forbeholdt hester førstegangsregistrert i Norsk Varmblod sitt A-register. Elitefinalen er en del av den åpne klassen. Der rir du om gjeve premier i flotte omgivelser, får en ny bedømmelse av hesten og dermed et bilde på utviklingen.

Unghestfinalen og NV Elitefinalen arrangeres i forbindelse med den årlige hingstekåringen i Norsk Varmblod når de kvalifiserte tre- og fireåringene har fylt henholdsvis fire og fem år.

Har du aldri vært på test før, og er du usikker på hvordan det hele foregår?

Norsk Varmblod har utarbeidet en generell veiledning til bruksprøver til Norsk Varmblod, i tillegg er du hjertelig velkommen til å ta kontakt med oss. Vi hjelper deg gjerne på veien mot en unghesttest i Norsk Varmblod.