Unghestene er sportens fremtid, og god trening og gode mål på veien fremover gir grunnlaget for en god sportshest.

Norsk Varmblod ønsker å bistå oppdrettere og ryttere i utdannelsen av disse hestene. Derfor arrangeres det rundt om i landet tester av tre- og fireårige ridehester.

Hestene testes i disiplinene sprang og dressur, men dette er selvsagt like relevant for en kommende feltritthest. Hestene vurderes grundig og rettferdig av dommere og testryttere. Disse testene gir deg en vurdering av hestens potensial og kanskje noe av det aller viktigste: Du får gode råd og tips til den videre utdannelsen av profesjonelle, objektive personer.

Å ta hesten med på en slik test er også i seg selv et verdifullt bidrag til utdannelsen av hesten – og det gir rytter, eier og oppdretter verdifull kunnskap.

Kvalifisering til Unghestfinale og Norsk Varmblod Elitefinale

Elitefinale

Elitefinalen arrangeres under det årlige Eliteskuet på høsten, og er kun for hester som er førstegangsregistrert i Norsk Varmblod sitt A-register. For å kvalifisere må hesten oppnå en totalindeks på minimum 7,50 ved en regional unghesttest inneværende år.

  • 3-årsfinale gangarter (gangartsklasse)
  • 3-årsfinale sprang (løshopping)
  • 4-årsfinale gangarter (gangartsklasse)
  • 4-årsfinale sprang (sprangklasse)

Unghestfinale

Unghestfinalen arrangeres under den årlige hingstekåringen, og er åpen for alle hester – uavhengig av stamboktilhørighet. For å kvalifisere må hesten oppnå en bruksindeks på minimum 7,50 ved en regional unghesttest foregående år. I finalen skal hesten fremvises under egenrytter og fremmedrytter.

  • 4-årsfinale gangarter
  • 4-årsfinale sprang
  • 5-årsfinale gangarter
  • 5-årsfinale sprang

Har du aldri vært på test før, og er du usikker på hvordan det hele foregår?

Norsk Varmblod har utarbeidet en generell veiledning til bruksprøver til Norsk Varmblod, i tillegg er du hjertelig velkommen til å ta kontakt med oss. Vi hjelper deg gjerne på veien mot en unghesttest i Norsk Varmblod.