B’Fair 199 RH

B'Fair / Tanja Rusovic / Norsk Varmblod
Dille Belamigo Belamour Bellisimo M
La Rose
Ofelija Vystrel 48
Ogata
Vestermarkens Fair Play Fürstenball Fürst Heinrich
Maradonna
KGS Hørgaard Repli Blue Hors Romancier
Cabaret

Dille Belamigo x Fürstenball

Født: 2018
Stambok: Norsk Varmblod
Oppdretter: Kjersti Moen Fagerheim
Eier: Kjersti Moen Fagerheim og Beate Hausken

Tilgjengelig: Frossensæd via Asak Hestesenter og Jæren Hingst. Kontakt Kjersti Moen Fagerheim på tlf. 4547 0203 / e-post [email protected].

Kåring 2022

Veterinærklasse: 1
Mankehøyde:
Kåret for 2022 – 2024

EKSTERIØR
Type 8
Hode/hals/kropp 8
Frambein 8
Bakbein 8
Bevegelsenes korrekthet 7,5
Bein totalt 8
Skritt 9
Trav 8
Galopp 7,5
Helhet 8
BRUKSPRØVE
Skritt Ledig godt skritt. 8
Trav Elastisk. God hvil i steget. 8,5
Galopp Lett og taktfast. Noe rette bakbein. 8
Kapasitet 8,5
Ridbarhet 7,5
Gangartsindeks 8,1
RESULTAT
Eksteriørindeks 8
Gangartsindeks 7,7
Totalindeks 7,8

Middels stor, harmonisk bygget hingst av god type. Godt uttrykk. Gode kroppspartier. Føre bein. Ledig, veivinnende skritt. Taktfast ledig trav med god bakbeinsaksjon. Taktfast galopp, men mangler litt energi. Noe på forparten.

Testrytter: Deilig hest med tre gode gangarter. Blir noe spent i kontakten. 

Eiers kommentar

B’Fair er en ukomplisert og enkel hingst med solide og elastiske gangarter og et eksepsjonelt temperament både i den daglige håndteringen, reise, stevne og andre settinger. Han er sterk og sunn og har særdeles sterk og god hovkvalitet. B’Fair ble i 2018 eliteføll i Norsk Varmblod med 8,5 i helhet. 

I B’Fair sin første føllårgang i 2022 ble 1 av 1 utstilte føll tatt ut til eliteskuet. I 2023 fikk han flere avkom som ble tatt ut og fikk svært fine karakterer og tilbakemeldinger til eliteskuet. B`Fair selv vant innledende avdeling i uttak til Falsterbo og UVM og ble tatt ut til å representere Norge i Falsterbo for 5 åringer i 2023. I 2024 har han hatt flotte prosenter i LA og er startklar i MB/  6 årsklassene.

Moren Vestermarkens Fair Play er 1. premiert i Norsk Varmblod med svært god type. Hun har gått i sporten ved siden av avlskarrieren og har seirer og plasseringer til og med 6-årsklasse/MB dressur i 2020. Hun er etter elitehoppen Kgs Hørgaard Repli som også er mor til Kgs Hørgård Destany, som gikk GP i USA med Michaela Münter (tidl. Gundersen). Fair Plays hoppeføll e. Glamourdale i 2021, Furlunds Grace, ble uttatt til eliteskuet med 3×9 og plassert som nr.3 av dressurbetonte hoppeføll digitalt.

Far Dille Belamigo e. Belamour/Vystrel  ble kåret i Norsk Varmblod ved interimkåring i 2018. Han ble uttatt til Falsterbo og UVM ved uttakstevnet på Stall K i 2019 og deltok i Unghest-VM i dressur i 2019. Han debuterte Prix St. Georges i 2021 og ble deretter solgt til Tyskland hvor han går som konkurransehest. Hoppestammen er en gammel tysk trakehnerstamme som gjennom mange år har levert prestasjoner i de baltiske landene, i nær slekt kan nevnes mors søsken med kåret helbror og bror som gikk S dressur.

Farfar Belamour e. Belissimo var kåret i flere forbund og hadde flotte plasseringer med Alexandra Andresen i Nordisk og EM. På sine yngre dager ble han topp 10 ved unghestvm to år på rad. Belamour var svært nært beslektet med tidligere verdensmester Bella Rosa via mormor og far.

Morfar Fürstenball e. Fürst Heinrich/Donnerhall satte prisrekord som føll på eliteføllauksjonen i Vechta og ble to år senere fløyhingst ved kåringen samme sted. Han vant 70-dagerstesten i Schlieckau i 2009 med blant annet 10 på ridbarhet og har siden blitt utdannet til og med S dressur. Han har vært særdeles suksessfull i avlen med et 60-talls kårede sønner, samt avkom som har gjort seg bemerket både i sport, fra unghestklasser opp til GP, og ved kåringer. Han er kåret i mangfoldige avlsforbund i flere land (SWB, DW, FIN, PLZ, OLD, HANN, WESTF, RHEIN, MECKL og BRAND). Han har i flere år vært rangert med høyest dressurindeks i det tyske ryttersportforbundet. Han er elitepremiert og årets hingst i Danmark og har sportpredikat i Oldenburgforbundet med navnetillegg OLD.

Hoppestamme B’Fair: 
Hoppestammen har gode resultater og kårede hingster og i B’Fairs nære slekt på morssiden kan nevnes Amaryllis e. Uphill (GP DR), Ashford e. Ars Vivendi (OLDBG, 160 SP), Dream Classic e. Dream of Love (OLDBG), Sisu e. Hotline (PSG DR), Baloukato e. Balou Du Rouet (HANN), Lyon e. Lord Pezi (1.50 SP), Kgs Hørgaards Stardust e. Stedinger (Inter DR), Kgs Hørgaard Destany e. Don Schufro (GP DR), Hørbjerggards Ziggy e. Zack (PSG/INTER DR), Stenholt Amilla e. De Noir (PSG/INTER)