Heartland B 190RH

Heart-Ache BS Heartbeat Heartbreaker
Elly
Candilla S Candillo
Limona
Palma Holland Concorde
Cornelia
Jessie Kaiserstern xx
Guronnie

Heart-Ache BS x Holland

Født: 2012
Stambok: Norsk Varmblod
Disiplin: Sprang

Tilgjengelig: Mai til august 2024, tappes på Asak Hestesenter. Kontakt oppdretter og eier, Bente Tveita på tlf 915 40 762.

1. rate 9000 kr som faktureres ved bestilling. Inkluderer to tappinger. Ved behov or flere tappinger tilkommer ekstra avgift.
2. rate 5000 kr ved 90 dagers drektighet. Bortfaller om hoppen er tom ved veterinærattest.

Ev. sending av kjølesæd faktureres i tillegg.

Kåring 2019

Veterinærklasse: 2
Mankehøyde: 172 cm
Ferdigkåret ⋅ 3. premie

EKSTERIØR
Type 8
Hode/hals/kropp 8
Frambein 7
Bakbein 8
Bevegelsenes korrekthet 7,5
Bein totalt 7,5
Skritt 6,5
Trav 7
Galopp 7,5
Helhet 8
BRUKSPRØVE
Galopp 8,5
Teknikk 9
Taksasjon 8,5
Kapasitet 9
Ridbarhet/temperament 8,5
Sprangindeks 8,7
RESULTAT
Eksteriørindeks 8
Sprangindeks 8,7
Totalindeks 8,42

Maskulin, stor hingst av god type. Jevn, god kroppsbygning med god muskelsetting. Velbalansert, taktfast noe tung galopp. Meget god bruksavprøvning med spesielt god teknikk og kapasitet. Hinderklok. Kåret og tildelt 3 pr.

Eiers kommentar

Tett på en WC-vinner!

Heartland B 190RH e. Heart-Ache BS, morfar Holland. Holland er etter Concorde. Concorde er morfar til årets World Cup-vinner i sprang, Chaplin med Martin Fuchs i salen. Både Holland og Chaplin har mer av det samme blodet, hhv. mor og mormor etter Nimmerdor, en sterk kombinasjon.

Heartland er avlet direkte på Heartbreaker i 3. ledd. Sprangindex 8.70, helt i toppen i Norge. Med 9 på teknikk og 9 på kapasitet!

Heartland B ble kåret i Norsk Varmblod for ridehestavl i 2019, der han avla en overbevisende bruksprøve både med egenrytter Anniken Eide, og testrytter Søren Hedegaard DK. Søren hadde mange lovord om «den smukke hingst» og fullroste hans ridelighet, teknikk og store kapasitet.
Heartland er en billedskjønn og typesterk hingst med godt preg. Han er meget forsiktig, har god sprangteknikk og høy kapasitet, og fikk karakter 9 på begge. Heartland har sprangindeks på 8,70!

Heartland vant Eliteskuet i 2014 og fikk tittelen Årets 2-års spranghingst i Norsk Varmblod. Med sin rytter, berider Anniken Eide debuterte han feilfritt alle nivå opptil 130 cm i finalen i Hallmesterskapet for unghester i 2018. Der ble han nr 9 totalt og nest best av de norskfødte. Under Norwegian Horse festival i 2019 debuterte ekvipasjen internasjonalt og gikk feilfrie runder i gulltur 120 cm.

Gjennomavlet på rene spranglinjer med prestasjonsblod, i rett linje til legenden Heartbreaker i 3.ledd. Han ble over 30 år og ga forsiktige hester med god holdbarhet.

Far Heart-Ache BS var årets sprangføll i Dansk Varmblod i 2007. Han var premiehingst og bruksprøvevinner i Danmark i 2010, samt vinner av hingstekåringen i Herning (Fløjhingst) i 2011. Beskrivelsen var bl.a. Hingst med maskulint preg, hopper kraftfullt og overbevisende med stor kapasitet.
Farfar Heartbeat ble utnevnt til Årets hingst i Danmark i 2013. Han har de siste årene vært stasjonert ved Zangersheide i Belgia og vært meget populær.

Mor Palma har også bruksprøve med karakterene 8 for teknikk og 8 for kapasitet. Hun ble dessverre skadet i en ulykke i ung alder og kom derfor ikke til sitt fulle potensial i sporten. Palma startet opp til 130 cm med tidligere eier. Hun ble 25 år og viste en meget god holdbarhet. Morfar Holland representer gjennom sin linje, via avlsmatadoren Voltaire, innslag av det ettertraktede Furioso-blodet og styrken fra Gotthard-linjen. Kombinasjonen Voltaire – Nimmerdor som finnes bak Heartlands morfar er den samme som berømte Kannan har i sin blodlinje.

Heartland er 100 % frisk, røntgen uten anmerkning i alle ledd, og testet negativt på WFFS.