Uncanto di Villagana

Canturo Cantus Caletto I
Monoline
Fara Calando I
Ulara II
Quivi Di Villagana Acord II Ahorn Z
Ribecka
Vilneuve de la Tif Prince Ig’or X
Orchidee Oceane

Canturo x Acord II

Født: 2005
Stambok: MIPAAF
Oppdretter: Villagana Agricola, Italia
Eier: Stutteri B AS og Stine Sæther Stange

Tilgjengelig: Fersk og kjølt transportsæd hos Asak Hestesenter. Kontakt Vegard Brekke på tlf 92628155 eller [email protected]. Mer informasjon på stutteri-b.no.

Kåring 2023

Veterinærklasse: 1
Mankehøyde: 167 cm
Ferdig kåret ⋅ 2. premie

EKSTERIØR
Type 7
Hode/hals/kropp 7
Frambein 7
Bakbein 7
Bevegelsenes korrekthet 7
Bein totalt 7
Helhet 7
RESULTAT
Eksteriørindeks 7
Sportsresultat 10
Totalindeks 8,8

Noe mektig, langlagt hingst av ganske god type. Lang lend. Tørre bein.

2. premie

Eiers kommentar

Uncanto har en fantastisk ridbarhet med en ambisiøs holdning til oppgaven sin. Han er svært kvikk og gir en god følelse til rytteren. Under kåringen i SWB fikk han omtalen “en svært interessant hest for avlen med mye scope, svært god sprangteknikk og en god gålyst fremover».

Uncanto er kjøpt inn til norsk avl etter noen år hos den belgiske ledende hingststasjonen Roshoeve. Hos Roshoeve hadde han noen veldig fine sesonger i sporten sammen med den belgiske rytteren Rachel Steffen. Ekvipasjen oppnådde tredje plass både i CSI3* 1.60 Grand Prix i Liège og CSI3* Grand Prix i Moorsele. Sammen vant de U25-finalen under Global Championship Tour i Stockholm i 2019, og tok andre plass i samme tour både i Lausanne og Valkensward. De har også ridd feilfri 1.60 runde i Nations Cup for Belgia.

Under Sires of the World-finalen CSI5*-W i Mechelen avsluttet de på andre plass!

Rachel Steffen har lovpriset Uncanto for hans unike ridbarhet og evne til å gå feilfritt selv i de aller høyeste klassene. Hun har omtalt han som hennes «once in a lifetime horse». Et søk i FEI-resultat databasen viser at Uncanto svært ofte går feilfritt.

Uncanto di Villagana var eiet av Lövsta Seminstation i Sverige hvor han virket i svensk avl, og gikk i sport med Jens Fredricson i salen. Uncanto ble i 2014 kåret i Svensk Varmblod (SWB) noe man ikke blir uten upåklagelig helsestatus og gode bruksegenskaper.

Sammen med Jens Fredricson har Uncanto plasseringer og seiere opptil 1.50 internasjonalt, blant andre Grand Prix på Elmia 2016.

Jens Fredricson har ved flere anledninger snakket varmt om Uncanto og hans talent, og nettopp berømmet Uncanto for hans ridbarhet og gode ridefølelse.

Om avkommene til Uncanto sier Jens Fredricson:

«De avkommor som jag har sett i Sverige som har kommit ut på tävlingsbanorna ser riktigt lovande ut. De visar på mycket god hoppförmåga, ett bra temperament och mycket bra ridbarhet”

Uncanto di Villagana har ca 250 avkom fordelt på flere av de beste avlsforbundene i Europa, hvor flere er nå ute og viser svært gode kvaliteter på de europeiske konkurransebanene.