What A Feeling 193 RH

Furst Romancier Furst Heinrich Florestan I
Dawina
Ronja Blue Hors Romancier
Edwina
Stallknektens D’Asti De Noir De Niro
Maharani
Præstegaardens Asta Painters Row xx
Præstegaardens Agathe

Furst Romancier x De Noir

Født: 2016
Stambok: Norsk Varmblod
Disiplin: Dressur
Oppdrettere og eiere: Lukas Knapec og Lena Erlandsen

Tilgjengelig: Asak Hestesenter v/Hege Hjelkrem

  • 1. rate: 5000 kr (forfaller ved bestilling) inkluderer to tappinger/stasjonsavgift. Ved flere tappinger tilkommer en ekstra stasjonsavgift pr tapping.
  • 2. rate: 4000 kr (forfaller ved 90 dagers drektighet om ikke veterinærattest foreligger på at hoppen er tom)

Ved forsendelse tilkommer ekspedisjonsgebyr i tillegg til selve transportutgiften. Semin sendes til godkjente stasjoner eller til hoppe-eiere med oppfølging av veterinær. All sending skjer for hoppe-eiers risiko og regning. Ved spørsmål eller bestilling ta kontakt med Lena Erlandsen (46848478) eller Lukas Knapec (47956893).

Priser er eks. mva.

Kåring 2022

Veterinærklasse: 
Mankehøyde:172,5 cm
WFFS: Negativ

EKSTERIØR
Type 8
Hode/hals/kropp 8
Frambein 8
Bakbein 7
Bevegelsenes korrekthet 6,5
Bein totalt 7
Skritt 8,5
Trav 8,5
Galopp 8
Helhet 8
BRUKSPRØVE
Skritt 9
Trav 8
Galopp 8,5
Kapasitet 7,5
Ridbarhet 7
Gangartsindeks 8
RESULTAT
Eksteriørindeks 8
Gangartsindeks 8
Totalindeks 8

Stor hingst av god type. God front, men foreløpig noe snau bakpart. Trang beinføring foran i skritt. Ustabile haser. Veivinnende og energisk skritt med god ryggsving. Veivinnende og ledig trav med god bæring. Veivinnende og velbalansert galopp, men noe langsom. Testrytter: Blir på framparten.

Eiers kommentar

Hingsten har en pen liten merittliste med en 2. plass i Elitefinalen som føll, en 1. plass i både dressur- og sprang under 3-årstesten på Vallermyrene i sept -19 og en 1. plass i Elitefinalen i Drammen okt-19. Der fikk han bare flotte karakterer med bl.a. 9 i skritt og galopp. Ikke bare kan han bevege seg, han har også et drømmetemperament. Samarbeidsvillig, snill og letthåndterbar.

Mammaen Stallknektens D’Asti er selv vinner av Norsk Varmblods Elitefinale og Pferdia Unghestfinale i 2017. Hun har deretter hatt en liten karriere på dressurbanen som 4- og 5-års med svært gode resultater før hun har blitt satt inn i avlen igjen. Hun fikk i 2020 et fantastisk flott hoppeføll etter Valverde som ble nest beste hoppeføll i NV med følgende karakterer: 9 8,5 8 8,5 9 9 9. I 2021 fikk hun føll etter Glamourdale som fikk følgende karakterer på utstilling: 9 8,5 8,5 7,5 8,5 8,5 8,5 og 8,5.

I 2022 fikk hun igjen et hoppeføll etter Valverde. Hun ble årets hoppeføll i NV med fantastiske karakterer; 9, 9, 8, 7,5 9,5 8,5 og 9.

I år venter hun føll etter Total Hope.

Mormor, Præstegårdens Asta, er også mor til Stallknektens Amy (NV 2010) e. Ampere som ble årets dressurføll 2010 og årets 2-års gangartshoppe i 2012 – Amy er igjen mor til Stallknektens Verdi, årets dressurføll 2014.

Fürst Romancier er en avlslegende for funksjonelle og suksessfulle dressurhester.

First Romance er en av dem, som under Dorothee Schneider var uslåelig i Nürnberger Burg-Pokal-finalen og allerede seiret internasjonalt ved CHIO Aachen. Fürst Romancier er likeledes far til Oldenburger fløjhoppen, Fasine OLD, som også er vinner av bundeschampionatet og var P.S.I.-auktionshighlight. Hennes to helbrødre For Romance I, som er fløjhingst, ”Hauptprämiesieger” og Nürnberger Burg-Pokal finalist, og premiehingsten For Romance II samt Fürst Levantino og Fürst Jazz hører til de over 30 kårede sønner etter Fürst Romancier. Selv var han ”Hauptprämiesieger” i Oldenburg, i 2009 ble han plassert som den mest suksessfulle hingst i sin årgang ved UVM i Verden samt plassert som nummer fire ved det tyske bundeschampionat.

Faren, Fürst Heinrich, var i 2001 fløjhingst ved sin kåring, 2002 Oldenburger ”Hauptprämiesieger” og i 2003 verdensmester for femårige dressurhester. Han er far til 53 kårede hingster, herunder fløjhingster, bundeschampionatsvinner og avlsmatadoren Fürstenball. Fra morstammen stammer enda to S-dressurheste Scarlatti etter San Amour og Freestyler etter Fürst Heinrich. Morfaren, Romancier var selv suksessfull til PSG.

Fürst Romancier er kåret i Hannover, Oldenburg, Rheinland, Westfalen, Mecklenburg, süddt. Verbände, Schweiz, Finland, Sverige, Italia.

What a Feeling utdannes i fred og ro hjemme og viser gode tendenser til de høyere øvelser.

What a Feeling sine første avkom er nå 3 år og har begynt sin innridning. De er alle gode i hodet og arbeidsvillige. På utstilling har avkommene vist seg svært godt. Samtlige er 1.premierte. Hans føll er alle oppsynte, korrekt bygget og med 3 gode gangarter. Hingsteføllet Feelin’ Groovy ble nr 2 på Eliteskuet i 2023 og 2 års hoppen That Boomerang Feeling var beste 2 åring.