– Jeg hadde gjerne tatt med meg en hingst eller to hjem

Helena Torstensson var årets testrytter for spranghestene, og her forteller hun litt om hva hun synes om Norsk Varmblod hingstekåring, presentert av Invento Kapitalrådgivning.


NB! Del gjerne innlegget i sosiale medier, men all bruk av bilder må avtales på forhånd med fotograf Åse-Berit Jamne

«Hade gärna tagit med mig en eller två hingstar hem. De gav en superfin känsla.»

Helena begynte sin karriere på Flyinge hvor hun ble utdannet som hippolog og var stipendiat under Kyra Kyrklund og Peter Eriksson og jobbet som unghesttrener på Flyinge.

– Jeg har hatt æren av å få være testrytter i Norsk Varmblod, og har fått se veldig fine hester. Det er alltid gøy å reisen utenfor Sveriges grenser for å se andre lands hingst- og unghestbedømmelser. Det er også interessant å prate med dommere om deres måter å bedømme, og hva de tenker når de ser på en hest.

– Jeg ble behandlet utrolig godt med stor gjestfrihet og hadde noen virkelig fine dager. Hadde gjerne tatt med meg en eller to hingster hjem. De ga en virkelig fin følelse.

En stor takk til Helena Torstensson fra alle oss i Norsk Varmblod for en flott innsats i helgen, og vi håper å se henne i Norge igjen!

Deretter gikk veien til Tyskland der hun jobbet i syv år, hvor de første fem var hos Paul Schockemöhle som rytter og konkurranserytter hvor hun utdannet hester til øverste nivå innen sprangridning.

Hun red blant annet Bundeschampionatet og Unghest-VM på Zangersheide.

I dag jobber hun som hesteansvarlig på Helsingborgs Rid- och Djursjukvårdsgymnasie.