Martine Dyngeland / SG's Diamant / Norsk Varmblod

To flotte seirer til Martine Myhrer Dyngeland og SG’s Diamant på NHF (foto: Helene Gjerde Aamdal).

Norwegian Horse Festival i Lillestrøm er over for denne gang – det har vært en helg full av god sport, show og moro! «Våre» NV-hester har gjort god figur, noe som er gøy å se!

Tekst: Marianne Eik Wood

Stevnet startet allerede onsdag med CSI3* small tour 1.30m – her var hele 3 NV-hester blant de plasserte! Best av alle var SG’s Diamant (Diarado x Love 2 U 2) oppdrettet av Hanne Dyngeland og eid av Ulla Gjøen Bergesen. Rytter var som vanlig Martine Myhrer Dyngeland. De hadde en superrask runde og vant hele tre sekunder før nr. 2.

Også plassert i denne klassen var Ylva HøidalLillebergs Mamacita (Azteca VDL x Lancier). Oppdretter er Lene Renate Haugsten Olsen og eier er Geir og Liv Høidal. Plassert var også Hanna Cecilie Wicklund og Punters Lovely (Clinton x Lacantus). Eier og oppdretter Stall Grini AS. Punters Lovely var også blant de plasserte i torsdagens 130 3*.

Flere flotte plasseringer for Signe Skei og Tobajo Carin på NHF (foto: Åse-Berit Jamne)

Torsdag var det full dag med klasser fra tidlig morgen til sent på kvelden. I CSI3* 1.35m klassen sponset av Empet Romerike kom Signe Skei og Tobajo Carin på en flott 4. plass etter en rask, feilfri runde! Carin er etter Azteca VDL x Check In, oppdretter av Tormod Bakke Johnsen og eiere Kari Heistad og Signe Skei.

Fredagen var det også full fart fra morgen til kveld. Første NV på premielisten denne dagen var Starstruck i Jensen Byggteam CSIAm-A 110 klassen. Starstruck er en hoppe etter Stardust x Acrobat II som er oppdrettet av Dag Olsen og eier og rytter er Tuva Aamodt.

I Lucky7 sin 1.40m-klasse finner vi to NV hester blant de plasserte! Signe Skei og Tobajo Carin på en flott 6. plass og Martine Myhrer Dyngeland og SG’s Carnelian på en 14. plass. Begge hadde fine nullrunder. Carnelian er etter Kannan x Love 2U2 og også han er oppdrettet av Hanne Myhrer Dyngeland og eies av Lisa Tenold. Rytter er Martine Myhrer Dyngeland. Både Carnelian og Diamant har som man ser Love 2U2 som morfar. De er begge etter elitehoppen Love a Lot som eies av Kathrine Wiik-Farstad.

En bom ned ble det på Tuva Linea Solberg og Tesla, Azteca VDL x Electro. Oppdretter Stall GP og eid av Anja og Pål Thorfinn Solberg.

Obas Take Your Own Line var en litt annerledes og veldig morsom klasse. Dette var nemlig en 1.30m bane med tolv hinder som alle skulle hoppes, men rytteren måtte selv velge rekkefølge og dermed planlegge, og ri, sin egen bane. Svenske Fredrik Spetz var tidlig ute og leverte en forrykende omgang! Han ledet lenge og det så ikke ut til at noen skulle slå hans tid. – Men det var helt til Martine Myhrer Dyngeland og SG’s Diamant entret ringen! Med hjelp av Sindre Svepstad hadde Martine klekket ut en så smart bane at de kunne kruse inn til seier over 3 sekunder før svensken. Igjen var det en flytende fin runde som ikke så så rask ut – det tok også her litt tid før speaker skjønte at hun var raskest! Flott runde og veldig fornøyd hest og rytter! Vi gratulere masse med seier på hjemmebane!
Hanna Cecilie Wicklund og Punters Lovely endte også opp på resultatlisten i denne klassen.

Catharina Lorentzen Lund på hjemmelagde Thiara de Lorentzia (foto: Astrid Marie Årdal)

Vi må heller ikke glemme dressuren som var på plass på NHF.

Lørdag gikk Agria International Dressur Grand Prix og søndag Grand Prix Freestyle to music. Klassene hadde 8 startende fra Norge, Danmark og Sverige og blant de fant vi Catharina Lorentzen Lund på sin NV-hoppe Thiara de Lorentzia. Hun er etter Blue Hors Zack x Omas Lemond og er oppdrettet av Connie Lorentzen og eies av Connie og Catarina. Dette er deres første sesong på dette nivået og de leverte flotte program til henholdsvis 65,3 og 68,0 %! Vi gratulerer!

Med i dressuren var også Emma Løkken og Mr. Gold G. De deltok i Agria Youth Dressage Talents, henholdsvis CDIJ – junior og Junior Freestyle to music. Mr.Gold er en hingst kåret i Norsk Varmblod – han er etter Milan x Lobster, oppdrettet av Gitte L. Andersen og eies av Louise Almlund Løkken og Sture Andersson. Emma og Mr. Gold vant overbevisende sin klasse begge dagene! Vi gratulerer.

En veldig fin helg på NHF. Et stevne som rommer noe for alle – sprang – dressur – islandshest – to veldig gode klinikker! – show – shopping – møte venner og ikke minst kjepphest. Kjepphest var en gren undertegnede ikke hadde vært borti før – de hoppet høyt og hadde de ivrigste supporterne, der var det liv!

Nå er det sikkert mange som gleder seg til litt julefri og ikke minst legge planer for 2023.  Vi gleder oss!