Kåringsnemda i Norsk Varmblod består av Cecilie Kilde (leder), Guri Haarr og Magne Lilleeng. I tillegg får de bistand fra svenske Christina Olsson som er årets gjestedommer, mens Stein Endresen skal være rådgiver for de sprangbetonte hestene.

Gjestedommer: Christina Olsson

Christina har avlet egne hester i over 30 år med stor suksess – hovedsakelig innenfor dressur, men også sprang. Hun har en lang liste med fremgangsrike, egenoppdrettede hester, men en av de fremste er nok Astoria som sammen med Jeanna Högberg vant Breeders Trophy for 5-åringer i dressur og som representerte SWB i Unghest-VM. Ekvipasjen har en imponerende merittliste, og Christina Olsson ble utnevnt til Årets Oppdretter i 2018.

Christine er A-dommer i Sverige i både eksteriør og gangarter med over 20 års erfaring. Hun arbeider til vanlig som leder for Svensk Travsports avlsavdeling med ansvar for avls- og registreringsspørsmål. Hun har vært medlem av Avelsvärderingsnämnden i SWB siden 2002, og har vært formann siden 2009.

Sprangkonsulent: Stein Endresen

Stein er en av Norges fremste sprangryttere, og har tilhørt det norske landslaget i sprangridning de siste 20 årene. Han har vært langslagstrener for ponnirytterne med stor suksess. Stein er utdannet diplomtrener, og er Trener 3. Stein har vært Norgesmester 4 ganger, i 1987 (High and dry), 1993 (Brokers Delight), 1997 (Zippo) og 2007 (Hoyo). Har over 25 medaljer fra deltagelse i NM (sølv/bronse). Han har også deltatt i VM i 1994 og i EM i 2001 og 2007 og OL i 2008, Hong Kong.

Stein har blitt plassert i og vunnet flere internasjonale Grand Prix-klasser og nasjonshoppninger. Deltok i VM i Haag, Nederland 1994 med Brokers Delight. Deltok i EM i Arnhem 2001 med Enorm. Han ble nr 18 individuelt i EM 2007 med Le Beau og var med på laget som ble nr 6 og kvalifiserte til OL. Deltok i OL 2008, Hong Kong og ble nr 15 individuelt.

Har utdannet og ridd fram flere unghester fra 3-årsalder, som i dag konkurrerer på internasjonalt nivå.

Foto: Avlshest.no