Earl

Norsk Varmblod har mottatt den triste meldingen om at elitehingsten Earl 178 RH er avlivet på grunn av helsemessige årsaker. Den 22-årige hingsten etter Escudo I ue. Lanthan har allerede mange avkom registrert i forbundet vårt, og det ventes flere dette året – Earl var mest brukte hingst i 2020 for kombinasjonsavl. Vi sender mange varme tanker til eier Stutteri-ML som importerte hingsten til Norge. Han ble kåret i Norsk Varmblod 2017 og oppnådde elitestatus i 2018.

Kermo’s White Talisman

Den 26-årige avlshingsten døde 30. april 2021 på grunn av skader han pådro seg etter et fall på beite. Kermo’s White Talisman (Weltmeyer x Hill Hawk xx) ble født i Danmark i 1995, og var reservefløy i Dansk Varmblod i 1998. Han representerte Danmark i Unghest-VM for 5-åringer. Som 6-åring ble han alvorlig skadet i forbindelse med avlstjeneste og det satte en stopper for hans videre sportskarriere.

Weltmeyer-sønnen ble kjøpt inn til Norge av Sissel Holtaas, Andreas Jakobsen, Laila Myrhaug og Jim Fosshaug og stilte til kåring i Norsk Varmblod 2008.

Ann Cathrin Lübbe skulle trene ham opp til Paralympics, men skadene etter ulykken var dessverre for store. I 2012 ble han solgt til Sveits som avlshingst og læremester, og det er her han har tilbrakt de siste ni årene av sitt liv.

Han har produsert utallige premieføll og premierte hopper, og noen av avkommene er suksessfulle på høyeste nivå. Til dags dato er hans mest kjente avkom NOH’s Wizard (Kermo’s White Talisman x Ragazzo) som fikk 4. plass i Unghest-VM i 2008. Han ble solgt til Mexico, og senere til USA hvor han ble konkurrert av landslagsrytteren Steffen Peters og vant Grand Prix ved CDI3* i Las Vegas i 2016.