Lørdag 7. oktober kl 10 er det igjen klart for Norsk Varmblod Eliteskue med innlagt Agria Føllchampionat.

Vi gjentar suksessen fra 2016, og inviterer til en heldags hestefest på Semb Hovedgård i Horten.

 

I klassene føll, 2-års og eldre hoppe i både gangarts- og sprangbetont skal det kåres årets beste Norsk Varmblod. Totalt skal 10 vinnere kåres, og premier for over 100.000 kroner deles ut.

I Agria Føllchampionat skal årets beste hingst- og hoppeføll i kategoriene dressur og sprang kåres, og hver vinner reiser hjem med heder, ære og 10.000 kroner. I Eliteskueklassene for 2-åringene, som er delt inn i sprang- og dressurbetont vil en hingst og en hoppe i hver kategori bli utpekt til vinner. Total vil 4 2-åringer reise hjem med pengepremier og gavepremier. Vi deler blant annet ut flere bedekningsrettigheter fra hingststasjoner som Van Olst, Kees van de Oetelaar og Van de Heffinck.

 

 

Kvalifisering til Eliteskuet og Agria Føllchampionat foregår på de regionale utstillingene i Norsk Varmblod, så for å ha mulighet til å delta på dette fantastiske arrangementet må føllet eller unghesten være førstegangsregistrert i Norsk Varmblod. Til klassen eldre hopper foregår kvalifiseringen på våre regionale utstillinger og Unghesttester, men her kårer vi både den beste Eldre hoppe førstegangsregistrert NV og beste Eldre hoppe åpen klasse.

Det blir Salgsvisning av føll og unghester som norske oppdretter og unghest-trenere har til salgs. Dette er en arena hvor potensielle kjøpere kan få se flere føll og unghester samlet på et sted, og hvor det er mulig å starte en dialog med selgeren av din drømmehest. I 2016 ble flere føll solgt etter at kjøper og selger møttes for første gang på Salgsvisningen.

I år blir det også seremoni for årets nye Elitehopper i Norsk Varmblod. Dette er hopper som gjennom sine avkom har bidratt til avlsfremgang i Norsk Varmblod og som derfor belønnes med denne hederstittel. Det er allerede søkt og godkjent flere nye Elitehopper i år, og noen av disse stiller til denne seremonien.

 

 

 

Det blir lotteri med spennende premier – i år som i fjor har arrangementsgruppa jobbet hardt for å samle inn premier som er litt utenom det vanlige. I 2016 var toppremien VIP-billetter til Kingsland Oslo Horse Show, kanskje klarer vi å toppe denne?

Vi avslutter dagen med en ny vri – Elitefest. Alle, både deltagere, dommere og publikum er velkommen til å avslutte årets utstillings-, føll- og seminsesong sammen med oss i Semb Hovedgårds hyggelige stallstue. Det blir servering. Informasjon og mulighet for påmelding kommer senere, men hold av hele dagen og kvelden for årets Eliteskue.

 

Vi kårer:

  • Sprangbetonte hoppeføll
  • Sprangbetonte hingsteføll
  • Dressurbetonte hoppeføll
  • Dressurbetonte hingsteføll
  • Sprangbetonte 2-årshoppe
  • Sprangbetonte 2-årshingst
  • Dressurbetonte 2-årshoppe
  • Dressurbetonte 2-årshingst
  • Årets hoppe Norsk Varmblod (felles klasse for sprang og dressurbetont)
  • Årets hoppe Åpen klasse (felles klasse for sprang og dressurbetont)

Spørsmål knyttet til Eliteskuet kan rettes til Stambokkontoret // [email protected]

Vel møtt.