Norsk Varmblod / Agria Dyreforsikring

Se Eliteskuet fra Sportgården hos ClipMyHorse

Utstillingssesongen er på hell, og denne helgen er det klart for de store finalene hvor flotte premier skal deles ut!

  • Agria Føllchampionat skal deles ut både fysisk og digitalt.
  • Kubberød Championat for 2-åringer skal deles ut på Sportgården, mens Fiskå Mølle Championat for 2-åringer skal deles ut digitalt.
  • Årets Hopper skal kåres og 3-åringene skal ha sin Elitefinale på Sportgården.

ClipMyHorse er til stede på Sportgården og det digitale eliteskuet legges ut fortløpende i våre sosiale medier. Det er duket for lange, spennende dager!


Eliteskuet på Sportgården

Det fysiske Eliteskuet avholdes på Sportgården, og der skal Cecilie Kilde og Henriette Brekke dømme hestene.

Cecilie Kilde

Cecilie har levd av, og med, hest hele yrkeslivet. Startet som 8-åring, og vært medlem av Norsk Varmblod fra hun var 15, da hun red en del halvblodshester – dvs krysning dølahest/fullblods som var i vinden den gang. Har drevet mye med turridning med norske raser. Er utdannet ridelærer, trener III. Har drevet stall i alle år med alt fra oppstalling, avl, rideskole og trening av hest. Har vært aktiv dressurrytter med utallige seirer og plasseringer i Grand Prix gjennom årene. Kåringsdommer har Cecilie vært siden ca 1980, men var ute en lang periode da hun hadde egen hingstestasjon. I 2006 kom hun inn igjen inn i kåringsnemda, og har vært leder siden 2009. Er utdannet som dommer, og har mange kurs fra Sverige, Danmark og Nederland. Cecilie er fortsatt aktiv som trener og rytter, dog ferdig med konkurransebiten. Cecilie kjøpte seg nylig ny hest.

Henriette Brekke

Henriette Brekke

Henriette er eksteriørdommer og medlem av avlsutvalget i Norsk Varmblod. Hun bor på en gård i Heggedal sammen med mannen Vegard og tre barn. Der oppdretter de sprang- og dressurhester. På gården har det blitt født nær 100 NV-føll siden familien flyttet dit i 2014. Henriette er tidligere sprangrytter, og nå er de to eldste barna aktive konkurranseryttere.

Digitalt Eliteskue

Det digitale Eliteskuet dømmes av Wanja og Hans Wallemyr. De dømmer hestene fra Sverige og Arne Henning Bøhn tar turen til Sverige for å ta vare på det tekniske mens Åse-Berit Jamne sitter i Norge og tar vare på filmene som skal ut i sosiale medier.

Wanja Wallemyr (SV)

Wanja er A-dommer i gangart i SWB, St. Georg-dommer, samt er utdannet og har konkurrert opp til Intermediare. Har til og med konkurrert i sprang og feltritt og jobbet i stall med firspannskjørning. I familien har de avlet over 100 hester og ponnier, og stallen har trenerutdanning mot dressur. Wanja er utdannet innen hovpleie, genetikk og fôrvitenskap. Til daglig er det familiegården og ulike styreoppdrag som opptar dagen hennes.
Wanja var nettopp i Norge og dømte på Aalerud.

Hans Wallemyr (SV)

Foto: Rebecca Ballestad-Mender

Hans er oppvokst i en hestefamilie med avl og sport. Deres egen hoppestamme, nr. 61 har gitt mange fremgangsrike sportshester og avlshopper.
Har prøvd det meste man kan gjøre med hest når det gjelder trening og sport. Hans har vært dommer i SWB i over 30 år og er leder i Svensk Rideponnys Hingstekåring.

Vi har hatt besøk av Hans i Norge før og vi gleder oss til å ha både Wanja og Hans til å dømme Eliteskuet vårt.

Sportgården

30. september

Digitalt

1. oktober

Sponsorer