Her er finalistene til «Årets profil»

Årets profil blir delt ut basert på fremragende resultater oppnådd i året som har gått.

Prisen er en hederspris for hester, oppdrettere og personer, som gjennom sin profil og sitt arbeid danner et forbilledlig eksempel innenfor avl og sport i Norsk Varmblod. Prisen skal bidra til å fremme godt avlsarbeid og gode sportspresentasjoner, hånd i hånd med god dyrevelferd og god sportsånd, og med dette inspirere og motivere andre medlemmer av Norsk Varmblod.

Den med flest stemmer blir hedret under middagen på Norsk Hestesenter, Starum i forbindelse med Norsk Varmblod hingstekåring 2024 som finner sted 14. – 17. mars.

Avstemningen ble avsluttet 4. mars 2024 kl 20.00. 

Årets finalister

Kady Besseberg
Stutteri Enga

Kady haddde i 2023 to avkom med i UVM i sprang. Engas Aurantiaco og Engas Narinja er fjerde generasjons eget oppdrett, og moren deres, Engas Naranja ble seneret kåret til Elitehoppe under Eliteskuet i oktober. Engas Narinja ble for øvrig solgt til Harry Allen etter UVM og de ble nylig plassert i 1.40m under Sunshine Tour.

Kady har i mange år avlet under stutterinavnet Enga og har avlet frem både sprang- og dressurhester. Hun er en bauta i NV og en hjelpsom og imøtekommende person i miljøet.

Kathrine Wik-Farstad
Stall og Stutteri KFarstad

Med eget stutteri på Farstad mellom Molde og Kristiansund, avler Katrine både sprang- og dressurhester. I år viste hun ti egne hester på regionsutstillingen og stilte med seks hester på det digitale eliteskuet. Det resulterte i «Årets dressurbetonte 2-årshoppe» og «Årets hoppe». Kathrine er en ildsjel i Region Midt og sørger hvert år for at det blir avholdt utstilling i regionen.

Hanne og Martine M. Dyngeland
Sundby Gård

I 2023 har Marine ridd og konkurrert flere hjemmeavlede spranghester på et høyt nivå. SG’s Amika, SG’s Carnelian og SG’s Diamant er alle oppdrettet av Hanne og utdannet og ridd av Martine. Etter en sesong med start t.o.m. 1.55m deltok de i NM Senior hvor ekvipasjen ble nummer fire. De var også tatt ut til Nordisk Baltisk Mesterskap. SG’s Carnelian ble i 2023 solgt til den irske topprytteren Bertram Allan. SG’s Carnelian er også den beste NV-hesten på verdensrankingen i 2023.

Avstemningen er stengt!