SG’s Amika e. Diarado x Furore

SG’s Amika

Alle bilder er tatt av Kristian Strøm // @Stroomphotography 

Arendal og Grimstad Rideklubb var tradisjonen tro arrangør for Hallmesterskapet i sprang, og gledelig nok var det mange unghester av god kvalitet til start. 

I klassen for de yngste var det hele 46 hester til start og 26 av disse gikk feilfritt i første avdeling. I andre og siste avdeling ble det gitt poeng og samlet karakter for teknikk, kapasitet og ridbarhet. Dommer var Nina Braaten.

Etter finalerunden var det klart at det var NV-hopper som tok både første og andre plass – spesielt hyggelig for oss i Norsk Varmblod!

Vi gratulerer Martine og Hanne Myhrer Dyngeland så mye med seieren på sitt eget oppdrett – SG’s Amika (Diarado x Furore) som fikk en samlet score på 8.0. Hoppen ble ridd av Martine Myhrer Dyngeland.

Andreplassen gikk til hingsten F Rockwilder D´Grandin Z (Favorit Ask x Clinton I) som endte med 7.33. Hingsten ble ridd av Nicolai Lindberg og ble kåret i Norsk Varmblod tidligere dette året. Eier her er Heidi Lien Bjerkan og oppdretter Ann Christin Rihm Haraldstad.

Som nummer tre finner vi nok en egenavlet NV-hoppe, nemlig Høidals Catch Shadow (Cabachon x Lasandos). Eier og oppdretter er Liv og Geir Høidal, mens Mira Høidal var rytter. Tredjeplassen ble for øvrig delt med Leonardo e. Dakar VDL/Carpaccio, ridd av Julie Stenstrøm – begge ekvipasjene oppnådde totalsum på 7.0.

Høidals Catch Shadow (Cabachon x Lasandos)

Blant de plasserte kom også Christina Fiala Tømt og Tobajo Couthino (Tobajo Picez x Chambertin) som er oppdrettet av Tobajo Sporthorses og eies av familien Fiala Tømt v/ Christina Tømt.


Blant 5-åringene var det fjorårets sølvvinner i 4-årsklassen, Diesel Z e. Denzel van het Meulenhof/Vigaro som gikk av med seieren. Hingsten is av Nicolai Lindberg og eies av Bratsberg ride og treningssenter. Andreplassen gikk til rytter og eier Tine Schermann på eget oppdrett, hoppen Egoista Z e. E-Star/Onze Fons, mens Helen Norheim og vallaken Max Martin tok tredjeplassen.

NV-vallaken Electric Joy (Diarado x Warsteiner) ridd av Maren Aurora Våge kom på en hederlig 7. plass, med kun et lite feil. Electric Joy er oppdrettet av Gro Aasland Våge.

Rose Skei og Tobajo Picara e. Tobajo Picez x Check In plasserte seg også på en 9. plass. NV-hoppa er oppdrettet av Tobajo Sporthorses ved Tormod Bakke Johnsen og eies i samarbeid med Kari Heistad.


Tobajo Carin e. Azteca VDL x Check In

Ingen tvil om at Nicolai Lindberg hadde en god helg i Arendal – han vant nemlig også 6-årsklassen med vallaken Javador T e. El Salvador/Numero Uno, eier er Mariell Mendesohn Wenngren Ytrehus.

Andreplassen gikk til Caroline Gleditsch på KWPN-vallaken Juul-W e. Starpower x Indoctro, eid av Thomas Gleditsch.

På en flott tredjeplass finner vi NV-hoppen Tobajo Carin, ridd av Signe Skei. Hoppa etter Azteca VDL x Check In er oppdrettet av Tobajo Sporthorses og eies av Tormod Bakke Johnsen og Kari Heistad.

Vinner av ungheststipendet under Tønsberg Horse Show, Carmen Andrea Viskjer-Rød og Ballerina (Balou x Lavall I) tok en hederlig 6. plass i finalen. NV-hoppa er oppdrettet av Kirsti Svaboe og eies av Espen Viskjer-Rød og Monica Viskjer-Rød.

Vi gratulerer alle!


For fyldigere referat viser vi til Hestesport.no:

Det er utrolig gøy å se så mange fireåringer i aksjon, og også veldig flott å se så mange gå feilfritt. Det at så mange unghester generelt sett hopper feilfritt gjennom helgen, gjenspeiler en stadig bedre presentasjon av dem. Slik er vi absolutt på rett vei. Jeg oppfordrer alle, både eiere og oppdrettere, til å bruke profesjonelle ryttere til å utdanne hestene sine, poengterer hun. Slik ivaretas og videreutvikles kvalitetene i unghesten, og gir den også bedre forutsetninger til å lykkes og få et godt liv i sporten. Selv heier jeg veldig på poengdømming av unghest, og selvsagt også på stilbedømming av alle ryttere i opplæringsfasen i de lavere klassene, fastslår Nina Braaten, som selv har bred erfaring med utdanning av unghest – fra den spede begynnelse og opp til og med Grand Prix-nivå.

Denne helgen er det dressurhestene som skal i ilden! Da går HM i dressur av staben på Grenland Ryttersportsklubb. Vi ønsker lykke til og kommer tilbake med referat etter helgen.