Stutteri B's The Boxer / Fredrik Seim / Stutteri B

HALLMESTER 4-ÅRS:

Fredrik Seim og Stutteri B's The Boxer (foto: privat)

Tekst: Marianne Eik Wood

78 håpefulle unghester fordelt på 25 4-åringer, 22 5-åringer og 31 6-åringer har i helgen vært samlet i Arendal for å kjempe om den gjeve tittelen hallmester. Når vi oppsummerer helgen er det selvfølgelig med NV-briller på. Og det har vært mange gode runder for «våre hester»!

4-åringer

Først ut søndag morgen var 4-åringene med sin finale. De hadde hatt en oppvarmingsklasse fredag, og første tellende runde lørdag. Hele 18 hester var feilfrie lørdag og fem med kun 4 feil, så det var en jevn klasse. Finalen søndag var satt med bedømmelse poeng/karakter der man bedømmer kapasitet, ridbarhet og teknikk. Dommere for dagen var Hauke Luther og Pål Flam. Hallmesterskapet for 4-åringer ble presentert av Arnebergs.

Denne klassen ble storeslem for NV da de fire første plassene gikk til hester fra vår stambok og hele seks NV-hester var til start i klassen.

Vi må bare ta av oss hatten og «bøye oss i støvet» for Fredrik Seim og Stutteri B’s the Boxer EP (Emerald van´t Ruytershof x Cardento, oppdretter Stutteri B) eid av Fredrik Seim og Kathrine Berge Klekken. Med nullrunde begge dager og hele 7,87 i karakter gikk han helt til topps igjen – akkurat som han gjorde under Breeders Open tidligere i sommer. På begge stevnene fikk de topp karakterer og gode tilbakemeldinger fra dommerne. Med tanke på at the Boxer har stått i avl i hele sommer og er den mest brukte norske hingsten er dette en imponerende prestasjon! Vi gratulerer og gleder oss til å følge dere videre!

Som perler på en snor

En god nummer to var stabile Håvard Haldorsen Dragset – denne gangen på Soria HH (Stakkatol x Zacharias) med oppdrettere og eiere Liv Hilde Gudmundsen Høidal og Geir Høidal. De var også feilfrie begge dager og fikk 7,33 i karakter.

På 3. plass kom Nicholai Lindbjerg på Carrington (Clayton Boy x Captain Paul, oppdretter Lise Rønning) og eier Sportgården. De var også null begge dager og fikk 7,17 i karakter.

4. plassen gikk som sagt også til en NV-hest – Engas Aurantiaco (Untouchable x Casir Ask) med Mathilde Kristine Kalland i salen, også de var dobbel null og fikk 7,10 i karakter. Aurantiaco er oppdrettet av Kady Besseberg og eies av Kady og Mathilde.

Etter en god helg endte Pernille Kjærstad Aronsen og Ramstad William (Favorit Ask x Cabachon) som hun selv eier og har oppdrettet, på en god 7. plass med nullrunder og 6,83 i karakter.

Michelle Strand Ingvorsen med Tobajo Sanchez (Tobajo Picez x Santini), oppdretter Merethe Buer og eier Michelle, David og June Strand Ingvorsen endte litt lenger ned på lista, men hadde bare en bom ned i løpet av de to dagene!

Vi ser mange spennende 4-åringer som vi håper følger utdanningstrappen og som vi ser i 5-års klassene, og ikke minst i Norsk Breeders Trophy neste år!

Kaja Lorentzen og Rigals Solaris Blue

Beste NV-hest blant 5-åringene:

Kaja Risdal Lorentzen og Rigals Solaris Blue (arkivfoto: Juliane Kingren).

5-åringer

Hallmesterskapet for 5-åringer ble presentert av Hööks og rommet 22 startende, hvorav tre var fra vår stambok.

Beste NV-hest ble Rigals Solaris Blue ridd av Kaia Risdal Lorentzen som vel kan sies å ha hatt en god og spennende sesong! De vant Norsk Breeders Trophy for 5-åringer og representerte NV i UVM. Denne helgen ble det en god 5. plass med tre nullrunder og en bom ned i omhoppingen. Rigals Solaris Blue (Chaccon Blue x Lord Caletto) er oppdrettet og eies av Gunn Inger Risdal.

Stall Eides Luna Lovegood (Tobajo Picez x Look) med eier, rytter og oppdretter Anniken Eide og Heartline (Heartbeat x Harvard), oppdretter Beate Carlsen, eier Beate Carlsen sammen med rytter Sandra Corell var de andre NV-hestene i startfeltet for 5-åringene.

Hallmester for 5-åringer ble Karoline Danielsen Blindheim med CC Compass (DWB) e. Comme il Faut Plus x Diamant de Semilly, oppdretter Carsten Carstensen og eier Kristin og Karoline Danielsen.

6-åringer

Hallmesterskapet for 6-åringer ble presentert av Sørlandskjøkken.

31 hester til start hvorav 7 NV-hester. Tre runder – her måtte man holde bommene i koppene for å komme på pallen! Første dag var det hele 23 feilfrie runder.

Lørdag var bedømmelsen poeng/karakter og igjen ble hestene bedømt etter kapasitet, ridbarhet og teknikk. Dommer for dagen var Dag Ove Kingsrød og Hauke Luther. Lørdag toppet Therese Søhol Henriksen pallen med Charly Heart (Cornet Oblensky x Heart-Ache BS), eier og oppdretter Dag Ove Kingsrød, de fikk hele 8,23 i poeng. Dessverre hadde de med seg 4 feil fra første dag. På 3. plass kom Nina Braaten med Elle Etik’s Its Eternal (Cascadello x Concreto), oppdretter Karen Ødemark og Ingunn Nebell. Eier er Elle Hest og Rideutstyr AS med 7,87 i karakter. På en god 5. plass kom Nadine Omli Johannessen med Vestreng’s  Apophis (Kannan x Quasimodo Z), oppdretter Eng Gård ANS v/Vestreng og eier Nadine og Tanja Omli. De fikk 0 feil og 7,67 i karakter.

I søndagens finale var Nadine og Vestreng’s Apophis igjen feilfrie og endte opp på en flott 5. plass totalt! Gratulerer med plassering og en god sesong!

Pål Hageland Flam og BE Cepporosso (Cevin Z x Kannan), oppdretter Thea Kristine Backe Jansen og eier Thea og Espen Backe Jansen var rett utenfor de plasserte med gode nullrunder, men dessverre ble det et par riv i omhoppingen.

Vinner av klassen ble Thea Gunleksen med Evoila KVG Z, (ZANG) (Edjaz V´T Merelsnest x Heartbreaker), oppdretter Van Gelder family og eier JE Sportshorses.

Vi gratulerer alle de nybakte hallmesterene!

Vi ønsker også å gratulere våre flotte norske hester, deres ryttere, eiere og ikke minst oppdrettere! Nå er det nok litt ferie og rolige dager for flere av de unge hestene og vi gleder oss til å se dere tilbake på banen i 2023!