Foto: Rebecca Mender

Foto: Rebecca Mender

Fredag ble innledet med mønstring på hardt underlag, veterinærbesiktigelse og måling for de seks hingstene som er inne for en tre dager individtest. På ettermiddagen ble hingstene vist eksteriørt, og de fire gangartshingstene Gørklintgårds Sherlock og Schöner Stern begge etter Sunny-Boy, samt Terenzo e. Tailormade Temptation og RGS Wilco etter Wilkens løshoppet i tillegg for dommerne. Et par av de gangartsbetonte viste gode takter også over hinder.

JK L’Casir e. Casir Ask og Beat It e. Heartbeat som er  fem år gamle spranghingster skal gjøre sprangprøve under rytter lørdag og søndag og ble kun bedømt eksteriørt.

Under fredagens løsvisning fikk vi se et knippe våkne unge hingster med mye energi og glede. Norsk Varmblod-hingsten Beat It som ble kåret i NV i fjor dro dessverre av seg en sko under løsvisning med derav påfølgende halthet, og måtte derfor forlate arenaen. Vi håper at det kun var tapet av sko som medførte haltheten og at vi får se Beat It igjen under rytter lørdag og søndag.

Lørdagens program for Norsk Varmblod består av fremmedryttertest for hingstene og Elitefinalehestene, mens NPA og spesialrasene blant annet skal ha eksteriørbedømmelse.