Lørdag formiddag var det testrytterprøve for hingstene. Både de sprang-og dressurbetonte hingstene ble ridd av testrytter Søren Hedegaard, og han gav en kommentar om hver hingst etter at han hadde ridd. Et utdrag av kommentarene hans er gjengitt nedenfor, sammen med hingstenes mankehøyde fra gårsdagens måling.

Spranghingster:

Beat It (Heartbeat) viste seg godt frem under sprangprøven og fikk blant annet kommentaren at det er en ridbar og regulerbar hingst med et kraftfullt sprang. Beat It er målt til en mankehøyde på 165 cm.

Hoppet godt gjorde også JK L’Casir (Casir Ask) som av testrytter ble omtalt som en hingst som gav en god fornemmelse, den retter seg godt og er en riktig fin hest. JK L’Casir er 163,5 cm.

Gangartshingster:

Gørklintgårds Sherlock er en hingst som i følge testrytter arbeider godt i alle tre gangarter, den gir en god fornemmelse, er noe uferdig, men en hest for fremtiden. Gørklintgårds Sherlock er målt til 166,0 cm.

RGS Wilco er en ung hingst som gir en god fornemmelse, den er fornuftig med oppoverbakketendens. RGS Wilco er en 162,5 cm høy.

Terenzo er en stor (171,5cm) litt uferdig treårs hingst som bør ha noe mer styrke, men er en hingst som vil ha potensial i fremtiden.

Schöner Stern er en hingst på 166 cm som i følge testrytter er en flott, deilig og smidig hingst.

For alle gangartshingstene ble det kommentert at Søren ønsket at de var noe mer fremme for sjenklene og under hjelperne.

I morgen, søndag er det egenrytterprøve for hingstene som er inne til første- og annen gangs visning, mens vi får se de eldre hingstene Sir Lando xx, Captain Hook og Tobajo Pik Disney for første gang under dette årets kåring.

illustrasjon testrytter kåring