Årets hingstekåring er over. 7 hingster var meldt til kåring, men omstendigheter førte til at kun tre hingster kunne møte. To 3-årige hingster møtte for førstegangs visning, mens en 5 års hingst var inne for endelig kåring. I år som de siste årene foregikk kåringen på Lefdals Rideskole.

Dille Belamigo (NV 2013 e. Belamour – Vystrel) er oppdrettet av Carolin Dille, Valnesfjord, og eid av Carolin Dille og Kjersti Moen Fagerheim. Hingsten endte opp med en eksteriørindeks på 7,5 og en gangartsindeks på 8. Dommerne mente hingsten foreløpig manglet noe hingstepreg, men de lot seg imponere av en meget god rideprøve. Leder av kåringsnemda, Cecilie Kilde, ønsket at hingsten fikk litt mer tid, og ba eierne om å komme tilbake med den neste år.

Dille Belamigo

Foto: Rebecca Mender

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Senzation Desire (DV 2013 e. Sezuan – De Niro) er danskfødt og eid av Nicoline Blix. Senzation Desire fikk 7,5 i eksteriørindeks og 7,4 i gangartsindeks. Den viste seg litt spent, noe som dessverre trakk den litt ned på gangartskarakterene.

Foto: Rebecca Mender

 

 

 

 

 

 

 

 

Schöner Stern (DV 2011 e. Sunny-Boy – Solos Landwind) er eid av Hanne M. Eriksen. Hingsten ble kåret for 2015, og var inne for endelig godkjenning. Han oppnådde 8,5 i eksteriørindeks og 8,2 i gangartsindeks. Blant annet ble hingsten tildelt 9,5 i skrittkarakter. Han fikk fornyet tillitt hos kåringsnemda, og kunne også motta 2. premie.

Foto: Rebecca Mender

Foto: Rebecca Mender

 

 

 

 

 

 

 

 

Flere bilder kommer.