Hingstekåringen vil i år finne sted på Norsk Hestesenter, Starum 24. – 27. mars. I dagene fremover vil du bli bedre kjent med hingstene som er påmeldt.

Aganix Z

Zangersheide • 2018
Aganix du Seigneur x Clinton x Quidam de Revel
Oppdretter:  H.A.P.J. Marcellis
Eier: Silje Aartun

Aganix Z er en solid bygget hest med god motor og spenst. Han har trengt tid på å vokse og ligger litt bak i utdanningen, men er arbeidsvillig og morsom å jobbe med. Han måler nå rett over 170 cm, men strekker seg nok noen cm til. Han er våken og livlig samtidig som han har et godt og fornuftig hode. Aganix er en trivelig og sosial hest som er høflig og grei å håndtere.

Far Aganix du Seigneur Z gikk 160 med Jos Lansink som 9-åring og var hans kommende stjernehest, men en skade satte en stopper for karrieren videre. Han har flere avkom som er på vei opp og fram i sporten. Farssiden er spekket med hester som har gått 1.60, han er kjent for å avle topp kapasitet og spesielt veldig god bakbensaksjon.

På morssiden finnes bl.a. Clinton og Quidam de Revel, så denne siden er også full av kvalitetshester. Aganix’ oldemor, Calanda Z (e. Calvaro Z) gikk selv 145 cm i sporten, og har produsert to avkom på 145-nivå og ett som går 140 cm. Hennes mor, Alanda (e. Le Mexico) er mor til den kårede hingsten It’s The Business (e. Jasper) som konkurrerte på 160-nivå, og til to hopper som gikk 145 cm og 140 cm.

Oppdretter  H.A.P.J. Marcellis er blant annet oppdretter av hingsten Zambesi (Heartbreaker x Calvados Z).