Hingstekåringen vil i år finne sted på Norsk Hestesenter, Starum 24. – 27. mars. I dagene fremover vil du bli bedre kjent med hingstene som er påmeldt.

Aros

DWB • 2015
Antobello x Blue Hors Leredo
Oppdretter: Charlotte Prang Nielsen
Eier: Renate Bugge

Kjøpt i Danmark som åring fra oppdretter Charlotte Prang Thomsen.

Tatt ut til eliteskuet i Dansk Varmblod som føll. Fikk 8 i helhet som 2-åring på utstilling i Norsk Varmblod, deltok i 3-årstest i 2018 med gangartsindeks på 8,1 og sprangindeks på 7,4.

Mor, Rafinedo, har ytterligere to avkom. En helbror av Aros fikk 8 i helhet som føll. Rafinedo er selv DS-kåret med 7 i helhet og er søster til en A-hest i dressur og en B-hest i sprang.

Antobellos mor, Fleur, er kåret med diplom i Sverige. Hennes første avkom, Bonheur (e. Bocelli), vant overlegent det svenske dressurchampiontet for 3-åringer i 2012 med hele 87%. Antobello er hennes tredje avkom. Han var premiehingst i 2014, og ris i dag av Emma Ahlberg og har plassering i Intermediare.

Aros’ morfar er Leredo, som ved hingstekåringen i Herning i 2004 ble fløyhingst blant de 3-årige dressurhingstene. Ved 30-dagerstesten på Vilhelmsborg ble han beste gangartshingst med 845,5 poeng, hvor alle karakterer lå mellom 8 og 9, med bl.a. 9 i trav, ridbarhet og kapasitet. Han ble siden utdannet til Grand Prix-nivå og har plasseringer i både inn- og utland.


På hingstekåringen som 4-åring ble Aros godkjent i Norsk Varmblod, hvor han fikk følgende karakterer:

Type: 9
Hode, hals, kropp: 8
Bein og bevegelsens korrekthet: 7

Skritt: 8
Trav: 8.5
Galopp: 8.5

Kapasitet: 8.5
Ridbarhet: 8.5
Gangartsindeks: 8.4
Sprangindeks: 7.6

Samme helg deltok han også i unghestfinalen og ble vinner av 4-årshestene. Aros har startet 4-årsklasser og fått opp til 87.2 %.

Han startet en del som 5-åring med veldig fine resultater, ble også vinner av unghestfinalen som 5-åring under Norwegian Horse Festival i Lillestrøm.

Som 6-års har Aros gått både MB og unghestklasser med fine resultater.

Det beste med Aros er hans gode lynne både ved håntering i stallen og ved trening, han elsker trening, en tur i skogen, være blant folk og å få klapp og kos. ?

Eier er Renate Bugge som også viser hingsten.