Hingstekåringen nærmer seg med stormskritt, og vi vil i dagene fremover gi en kort presentasjon i tilfeldig rekkefølge av de femten hingstene som du ser på Arneberg Equestrian Center 12. – 14. april. I dag blir du mer kjent med Heartland B og Aros.

Foto: Helene Gjerde Aamdal

Foto: Helene Gjerde Aamdal

Heartland B

Heart-Ache BS/Holland/Kaiserstern xx
Norsk Varmblod
2012

Heartland ble vinner av regionutstillingen og deretter Årets 2-års spranghest under Eliteskuet i Norsk Varmblod 2014. Ble vist på kåring i 2017. Har siden da konkurrert med Anniken Eide, og har bl.a. deltatt i HM for 6-åringer hvor han vant innledende runde og var feilfri i finalen i 130 cm. Han debuterte i 2018 i 120 cm, 125 cm og 130 cm med feilfri grunnomgang. I februar var han feilfri innledende runde og finale Int/am Gold Tour 120 cm under Norwegian Horse Festival 2019. 

Mor, Palma (Holland x Kaiserstern xx), er 2. premiert i NV (2011) hvor hun fikk en sprangindeks på 7,80.

Oppdretter og eier er Bente Tveita, Skollenborg. Vises av Anniken Eide.

Dette sier oppdretter og eier, Bente Tveita, om hingsten:
Han er gjennomavlet på rene spranglinjer med prestasjonsblod, og har fem av de store innflytelsesrike hingstene i sprangavlen i sin stamme.
Som sin oldefar har Heartland den levende legenden Heartbreaker, som har slått sterkt igjennom på type. Heartbreaker ble kåret til KWPN Horse of the Year in 2016. Han nedarver forsiktige hester med stort mot og kapasitet. Det kan også nevnes Voltaire, som representerer Furioso-blodet. Han har over 50 godkjente sønner, den mest kjente er Grand Prix-hingsten Kannan. En annen forfar er holsteineren Ramiro Z. Internasjonal Grand Prix-hingst med deltagelse i bl. a. Nations Cup. Han er av de mest innflytelsesrike spranghingster gjennom alle tider. På både mors og fars side har Heartland B avls matadoren Nimmerdor som selv kom til finale i World Cup.
Heartland ble sent satt i gang på grunn av personlige årsaker, og gikk sitt første stevne i 2017. I 2018 ble han dessverre skadet under en clinic på våren,
men kom sterkt tilbake etter sommeren og debuterte nivå etter nivå med feilfrie runder. Han er tilridd og konkurreres av berider Anniken Eide fra Team Eide.  Vi samarbeider om den daglige treningen og har fått proff hjelp underveis, av Helge Otterbeck, Lasse Berglund og Fabio M. Fenocchio.
Heartland har fått mange henvendelser fra utlandet det siste året, men vi ønsker å fremstille han for kåring i Norge, og drømmen er å oppnå avlsgodkjenning.

Aros (foto: privat)

Aros

Antobello x Blue Hors Leredo x Raffaelli Z
Dansk Varmblod
2015

Kjøpt i Danmark som åring fra oppdretter Charlotte Prang Thomsen.

Tatt ut til eliteskuet i Dansk Varmblod som føll. Fikk 8 i helhet som 2-åring på utstilling i Norsk Varmblod, deltok i 3-årstest i 2018 med gangartsindeks på 8,1 og sprangindeks på 7,4. Var meldt til kåring i 2018, men pådro seg skade i forkant. Aros har gått fire lokale stevner i LC da det ikke tilbys 4-årsklasser i området. Han tok førsteplass i alle fire klassene, med resultat opp til 73,9%. 

Mor, Rafinedo, har ytterligere to avkom. En helbror av Aros fikk 8 i helhet som føll. Rafinedo er selv DS-kåret med 7 i helhet og er søster til en A-hest i dressur og en B-hest i sprang.

Antobellos mor, Fleur, er kåret med diplom i Sverige. Hennes første avkom, Bonheur (e. Bocelli), vant overlegent det svenske dressurchampiontet for 3-åringer i 2012 med hele 87%. Antobello er hennes tredje avkom. Han var premiehingst i 2014, og ris i dag av Emma Ahlberg og har plassering i Intermediare.

Aros’ morfar er Leredo, som ved hingstekåringen i Herning i 2004 ble fløyhingst blant de 3-årige dressurhingstene. Ved 30-dagerstesten på Vilhelmsborg ble han beste gangartshingst med 845,5 poeng, hvor alle karakterer lå mellom 8 og 9, med bl.a. 9 i trav, ridbarhet og kapasitet. Han ble siden utdannet til Grand Prix-nivå og har plasseringer i både inn- og utland.

Oppdretter er Charlotte Prang Thomsen (DK). Eier er Renate Bugge, Aureosen som også viser hingsten.