Hingstekåringen vil i år finne sted på Norsk Hestesenter, Starum 24. – 27. mars. I dagene fremover vil du bli bedre kjent med hingstene som er påmeldt.

Max Doctro

NV • 2017
Global Express VDL x Indoctro
Oppdretter: Jane H. Stareng
Eiere: Jane H. Stareng og Lance Adelaars

Max Doctro ble klasse 1 som føll i NV, og vant senere samme år klassen for hingsteføll ved Norsk Varmblod sitt Eliteskue og Agria Føllchampionat. Max Doctro skal fremvises for 2. gangs visning. Han ble godkjent første gang ved hingstekåringen på Norwegian Horsefestival i 2020.

Faren Global Express VDL (Orient Express HDC – Laudanum xx) kommer ut av en fransk blodslinje. Orient Express er sønn av velkjente Quick Star og har Le Tot de Semilly på morsiden. Mor til Global Express, Dame Ricard, er mor til to avlsgodkjente hingster og har flere avkom i de øverste klassene i sprang.

Mor er KWPN-hoppen Pia Rike (Indoctro – Nimmerdor). Pia Rike var finalist i Breeders Trophy som 5- og 6-års. Hun ble 2. premiert i Norsk Varmblod på Linnesvollen i 2001, da fremvist med hingsteføllet No Matter What e. Matterhorn som oppnådde 9 i helhet. Pia Rike er også mor til Isabella’s Zirocco (e. Zirocco Blue) som er aktiv i sporten i Nederland. Pia Rike innehar predikatet «ster» i KWPN. Hennes mor, Kim Rike B, er «pref» og «keur». Kim Rike B har 14 avkom, bl.a. For President (e. Numero Uno) som har resultater t.o.m. 1,50 m sprang.