Hingstekåringen på NHF nærmer seg, og vi vil i dagene fremover gi en kort presentasjon i tilfeldig rekkefølge av hingstene som du ser 12. – 15. februar i Lillestrøm.

Max Doctro

Norsk Varmblod
2017

Vant sin klasse ved regionsutstillingen i region 4 i 2017 med 8,5 i helhet, og gikk videre til Eliteskuet hvor han ble årets sprangbetonte hingsteføll. Oppdretter er Jane-Helen Stareng, og han eies av Jane-Helen og barnebarnet Lance Adelaars. Han fremvises under kåringen av Martien Adelaars.

Max Doctro er etter SF-hingsten Global Express.

Mor er KWPN-hoppen Pia Rike (Indoctro – Nimmerdor). Pia Rike var finalist i Breeders Trophy som 5- og 6-års. Hun ble 2. premiert i Norsk Varmblod på Linnesvollen i 2001, da fremvist med hingsteføllet No Matter What e. Matterhorn som oppnådde 9 i helhet. Pia Rike er også mor til Isabella’s Zirocco (e. Zirocco Blue) som er aktiv i sporten i Nederland. Pia Rike innehar predikatet «ster» i KWPN. Hennes mor, Kim Rike B, er «pref» og «keur». Kim Rike B har 14 avkom, bl.a. For President (e. Numero Uno) som har resultater t.o.m. 1,50 m sprang. Vallaken vant nylig (januar 2020) 1,45 m klassen ved CSI De Peelbergen New Year Tour 2020 med Leon Thijssen.

Max Doctro har en helsøster, La Joya (NWB 2016), som venter sitt første avkom i 2020 med Prestige.