Hingstekåringen vil i år finne sted på Norsk Hestesenter, Starum 24. – 27. mars. I dagene fremover vil du bli bedre kjent med hingstene som er påmeldt.

New Kid In Town

KWPN • 2018
Kåret i AES

Sandro Hit x Charmeur
Oppdretter: Simon Bouwens, Nederland
Eier: Silje Bjørnvik og Stall Bjørnvik

Foto: Helene Støvne

New Kid In Town er en KWPN-hingst født 2018. Han er direkte sønn av avlsmatadoren Sandro Hit. Sandro Hit er en av de mest suksessrike hingstene i moderne dressuravl. Han er far til en lang rekke godkjente sønner, vinnere av unghestchampionater og topphester i dressur, og har i en årrekke vært blant de øverste på WBFSH sin ranking over farshingster.

Moren Gaya er tildelt STER i KWPN. New Kid In Town er hennes første avkom. Far til Gaya er Charmeur (Florencio – Jazz). Charmeur vant den nederlandske bruksprøven for hingster i 2010, og vant senere Pavo Cup i 2011 og 2012 med Emmelie Scholtens. Madeleine Witte-Vrees overtok etterhvert tøylene, og Charmeur debuterte i Grand Prix dressur i 2018. Charmeur kommer fra en svært prestasjonssterk hoppestamme som har produsert bl.a. Asgard’s Ibiza og Zuidenwind. Hans mor er også mor til (Blue Hors) Edelman.

New Kid In Town ble godkjent i AES i 2021. Høsten 2021 deltok han på Unghesttest i Norsk Varmblod og oppnådde 8 i helhet og 8 i gangartsindeks. Han ble beskrevet som en vakker, oppsynt og edel hingst av god type med ledig skritt og rommelig galopp.

Hingsten skiftet eier på nyåret 2022, og eies nå av Silje Chatrin Bjørnvik.