Hingstekåringen nærmer seg, og vi vil i dagene fremover gi en kort presentasjon i tilfeldig rekkefølge av hingstene som deltar 9. – 11. april 2021.

Hingst til kåring? Send gjerne inn informasjon og bilder av hingsten til [email protected].

Ramstads William

Norsk Varmblod • 2018
Favorit Ask x Cabachon x Lands River
Oppdretter og eier: Pernille K. Aronsen

Ramstads William ble beste sprangbetonte 2-årshingst i Norsk Varmblod i 2020. Han har tatt alt veldig lett og er en hest vi gleder oss å følge videre!

Mor, Vestengas Lolita (Cabachon x Lands River) har topp sprangstamme på begge sider og har gjort en god jobb på sprangbanen selv. Hun gikk Hallmesterskapet for 4-åringer hvor hun gikk videre til AEG for 5-åringer. Der gikk hun to fine runder og kvalifiserte seg til finalen hvor hun jobbet hardt, selv om hun var sliten. Hun er nå i gang igjen og har fått flere plasseringer i både 120 og 125 cm.

Favorit Ask har tre velkjente hingster i sin stamtavle,  Diamant De Semmily – Darco – Quidam de Revel. Favorit Ask er kjent for å være den spranghingsten i Danmark som fører de beste blodslinjene i sin avstamning. Alle de tre hingstene i hans avstamning har deltatt i enten EM, VM eller OL og har vunnet adskillige Grand Prix-seirer og WC-kvalifikasjoner.

Favorit Ask vant sin 35-dagerstest med 901,5 poeng. Etter en suveren opptreden ved hingstekåringen i Herning ble han utnevnt til fløyhingst i sin avdeling.

Kåringsbeskrivelse fra Herning:

«Springbetonet højtstillet, stor og storrammet hingst af særdeles god type. Almindeligt hoved, passende lang, velansat hals.

Lang, skrå skulder. Lang, velmarkeret manke. God albuefrihed.
Særdeles smidig overlinie. Langt, velformet og muskuløst kryds.
Passende føre og tørre lemmer. Bløde koder for, og rette koder bag. Velformede hove. Særdeles god galop med god bæring og balance».

Kåringskarakter: 8-8-9-10 7-7 9 9