Hingstekåringen vil i år finne sted på Norsk Hestesenter, Starum 23. – 26. mars. Unghestfinalene vil også bli avholdt under arrangementet. I dagene fremover vil du bli bedre kjent med hingstene som er påmeldt.

RGS Escalade

Norsk Varmblod • 2020
Escamillo x Ampere
Oppdretter: RGS Horses v/Silje Fagertun Kristiansen
Eier: JE Horses, Danmark

Far Escamillo

Escamillo (Escolar x Rohdiamant) virket i den tyske avlen som 3 og 4 år før sportsatsingen ble prioritert. På sine to første føllårganger er over 30 sønner kåret, flere er solgt for høye summer på auksjon. Hingsten har vist seg fint frem på sportsarenaen, og oppnådd gode resultater i tyske unghestklasser. Escamillo kan smykke seg med både sølv (6 år) og bronse i (7 år) fra sin deltakelse i unghest-VM.

Mor RGS Cenzuel

Morfar Ampere (Rousseau x Flemmingh) vant den Nederlandske 70-dagerstesten for 3-års. Ampere ligger på en 13. plass på WBSH Sire ranking (WBFSH:2022).RGS Escalade har en solid morstamme med to hopper på rad som er elitemødre. Morlinjen stammer fra Flyinge sin hoppelinje F.3 med mye trakhenerblod.

Moren RGS Cenzuel (NV) født 2010 er oppdrettet av RGS Horses. Cenzuel oppnådde 1 i kvalitet med henholdsvis 8,5 og 9 i helhet som føll og 2 års. Hun ble 2. premiert som eldre hoppe, og i 2022 tildelt status som elitehoppe i Norsk Varmblod på bakgrunn av avkomsprestasjoner. RGS Cenzuel er i tillegg kåret med DH i Dansk Varmblod (DV) og godkjent i hoppestambok 1 i Oldenburger-forbundet (OLD).

Hoppens andre avkom:

– RGS Finest Alegra f. 2015 (OLD) e Finest. Alegra (OLD) deltatt og bemerket seg med høye prosenter i DRF Blue Hors-championatet både som 4- og 6-års. I 2022 vant første finale med 9,3 for trav, 9,7 for skritt, 9 på galopp, 9,5 på kapasitet og 10 for ridelighet, totalt 95 %. I hovedfinalen ble hun nr 2 med 91 %.

– RGS Ranums Rochelle (2017) e. Revolution fikk 9 i helhet, ble årets dressurbetonte hoppeføll i Norsk Varmblod.

– RGS Remake Rapunzel (2019) e. Revolution fikk 9 i helhet som 2 år, og ble årets 2 års-hoppe på det digitale Eliteskuet.

– RGS Colorful Cinderella (2021) e. Confess Color fik 8,5 i helhet.

– Bonaparte (2022) e. Bon Coeur 8,5 i helhet og vinner av årets dressurbetone hingsteføll 2022.

Mormor Celine (SWB) e. Nactus x Guiness x Herzog stammer fra Flyinge sin hoppelinje F.3 med mye trakhenerblod. Celine fikk status som elitehoppe på bakgrunn av avkomsprestasjoner. Her nevnes RGS Cenzation (Ampere) som oppnådde 1 i kvalitet som føll, og beholdt samme kvalitetsklasse ved unghesttest som 3- og 4-åring i Region VEST. RGS Cenzation vant 4-årsklassen ved Landscampionatet i 2015 med 83%.

RGS Escalade har et trivelig temperament og er ukomplisert på stall, i ridning og i den daglige håndteringen.