Hingster til kåring: Stutteri B’s Better Man

Hingstekåringen vil i år finne sted på Norsk Hestesenter, Starum 14. – 17. mars 2024. Unghestfinalene vil også bli avholdt under arrangementet. I dagene fremover vil du bli bedre kjent med hingstene som er påmeldt.Stutteri B’s Better Man

Norsk Varmblod • 2020
Untouchable 27 / Cardento
Oppdretter: Stutteri B AS
Eier: Stutteri B AS og Davima AS

Foto: Stutteri B AS

Better Man er en komplett hingst med gode gangarter, et godt eksteriør og et svært godt temperament. Han viser en ridbarhet av de sjeldne og vi gleder oss til å følge han videre i sport og forhåpentligvis avl i årene som kommer.

Far Untouchable 27 gikk selv 1.60 internasjonalt og står i stor grad frem som en stempelhingst i sprangavl. Han er i år blitt belønnet med Keur-utnevnelse i KWPN for sine avkoms kvaliteter. Keur er nest høyeste premiegrad og utmerkelse en hingst kan oppnå i KWPN. Av hans mange gode avkom er hingster som Untouched og hans sønn igjen United Touch S nå høyaktuelle i internasjonal sport og avl. Begge disse hingstene er blodmessig like Better Man da de kombinerer Untouchable med Capitol-blod.

Mor er vår NV-kårede 1. premie hoppe Diva. Hun gikk selv utallige feilfrie 1.30-klasser med sin faste rytter gjennom 9 år, og viste hele veien at hun hadde kapasitet for mye mer. Diva var etter den aller viktigste avlshingsten for SWB, Svensk Varmblod i moderne tid – Capitol-sønnen Cardento.

Diva er også mor til den kårede hingsten Stutteri B’s The Boxer (e Emerald) som har fremvist svært god kvalitet i sport og avl.