Hingstekåringen på NHF nærmer seg, og vi vil i dagene fremover gi en kort presentasjon i tilfeldig rekkefølge av hingstene du ser 12. – 15. februar i Lillestrøm.

Stutteri B’s Quickfeet H

Norsk Varmblod
07.07.2017

Far: Spiros Z
2011
Spartacus – Quaprice Bois Margot – Voltaire – Capitol I

Spiros Z er kåret i KWPN med total score på 80 poeng. Han har seire fra unghestklasser i Nederland med Linn Kvernes i salen. I begynnelsen av 2018 ble han solgt til den unge rytteren Demi van Grunsven som har ridd ham siden.

Mor: Billy Pop
2002
Vechta – Animo – Clover Hill – Sky Boy xx

Som navnet tilsier kommer mor Billy Pop fra The Billy Stud ved Pippa og William Funnel i England. Både morfar Vectha med Peter Flam og mormorsfar Animo med Morten Aasen har gledet det norske publikum med store sportslige prestasjoner. Begge hingstene ble i sin tid benyttet i både norsk og internasjonal avl.

Billy Pop kommer fra en svært prestasjonssikker hoppestamme hvor det mest kjente avkommet er avlsmatadoren og 1.60-hesten Billy Congo. Pop og Congo er svært blodslike da de har samme far og deres mødre er helsøstre.

Pop fikk gode resultater i unghestklasser med Pippa Funnel. Deretter ble hun solgt til Norge. Victoria Gulliksen red henne i 2012, og fikk sterke plasseringer i internasjonale klasser opp til 1.45 med henne. Samme året ble Billy Pop solgt til juniorrytteren Nadja Havnegjerde. Nadja startet henne også i klasser opp til 1.45 og har internasjonale seire med henne i klasser opp til 1.35. I 2016 skadet Billy Pop seg på boks og ble derfor inseminert.

Hun fikk føll i 2017 (Stutteri B`s Quickfeet H) og 2018 (Stutteri B`s Iglow H, hoppe etter Glasgow vt Merelsnest). Siden sensommeren 2019 har Pop gått som læremester for en amatørrytter.

*Billy Congo har i mange år vært William Funnels nummer 1-hest, og kan vise til an fantastiske karriere med blant annet gull i EM for lag som et av høydepunktene. Han ble pensjonert i fjor i en alder av 18 år. Han har også vist seg som en meget god avlshingst og fått utmerkelsen 5* Elitehingst. Han har flere avkom som går de største klassene, blant annet er han far til Billy Buckingham som deltok i VM i 2018.

** Victoria Gulliksen red Billy Buttercup opp til 1.60 3*, før juniorrytteren Karoline Lien overtok ham i 2014.

Billy Pop og Nadja Havnegjerde (Foto: Reidun Monsholm)