Hingstekåringen vil i år finne sted på Norsk Hestesenter, Starum 23. – 26. mars. Unghestfinalene vil også bli avholdt under arrangementet. I dagene fremover vil du bli bedre kjent med hingstene som er påmeldt.

Syvhøjegaards J.J. Flash

Syvhøjegårds J.J. Flash

Syvhøjegaards J.J. Flash

Dansk Varmblod • 2014
Favorit Ask x Carano
Oppdretter: Niels Osterland, Syvehøjegård
Eier: Tor Ole Dalen og Heidi Jacobsen

Hans avstamning byr på solid konkurranseblod gjennom en fullblods hoppestamme og kombinasjonen av to betydelige hingster i dansk spranghesteavl, Favorit Ask og Carano. Avlsbestanden har produsert utallige høyt kvalifiserte og vellykkede konkurransehester i både dressur og sprang.

Far Favorit Ask er trolig den spranghingsten i Danmark som har de beste blodlinjene i sin stamtavle når det gjelder prestasjonsavl. Hele tre hingster i hans stamtavle har konkurrert enten ved EM, VM eller OL og har vunnet flere Grand Prix- og  verdenscupkvalifikasjoner. Favorit Ask er elitehingst og ble kåret til årets hingst i Dansk Varmblod 2019.

Bestemoren Brandibah ble kåret med sølvmedalje.  Hun ble også tilkjent gullmedalje for sine avkom, gullmedaljehoppen Mosegårdens Dolibra, hingsten Mosegårdens Dilight, som var S-hest i sprangridning, samt Mosegårdens Caramba som har vært amerikansk huntermester.

Syvhøjegårds J.J. Flash er en svært tiltalende hingst med stort potensial for sporten. Han hopper med stor lyst, pågangsmot og kapasitet. Som 2-åring vant han mesterskapet i løshopping på Stutteri Ask. Flash, som han blir kalt hjemme på Stall Hove på Tromøya, har en stor personlighet. Flash har allerede oppnådd flere gode plasseringer opp til 1.40-nivå med rytter og eier Heidi Jacobsen.