2_Forklaring stokkDen første feltrittstreningen i region 2 med Kirsten Arnesen ble gjennomført i dag, og dressurrytter Vegard Brekke må antagelig skifte beite etter ettermiddagens introduksjon til terrenghinder.

Mecklenburgerhoppen ML Made for fun (Sir Cisco/Fashingsprinz) er bare fire år, og hadde aldri hoppet med rytter før hun kom på Ellingsrud, mens rytteren omtrent bare har ridd dressur i sitt liv. Om ikke hesten hadde sommerfugler i magen, så hadde rytteren det, men de spente sommerfuglene ble erstattet med glade sommerfugler utover i økten.

Kirsten hadde satt opp vår noe grønne ekvipasje sammen med et variert knippe hester og ryttere, og en erfaren ponni ble støttekontakt for ferskingene.

Treningen startet med travhopping over en liten tømmerstokk som lå inne på selve ridebanen, Made for fun hang i rumpa på ponnien og klarte brasene uten problemer. Neste terrenghinder var en litt større tømmerstokk som lå på vei ut av banen, denne var litt skummel, men med støttekontakt fungerer det meste og også denne ble klarert uten større problemer.

2_peptalk fra Kirsten)

ML Made for fun fikk en liten puste- og tenkepause mens de andre gjorde litt vanskeligere ting – ros fra trener til både hest og rytter vanket det også.

Sommerfuglene våknet nok litt hos rytter igjen da neste øvelse var både opp- og nedhopp, men også dette gikk som smurt, vannhinder var ikke noe problem å traske igjennom, og et 60 cm høyt hinder tok vår tøffe ekvipasje på strak arm, eller hov om du vil.

Å skulle hoppe over en grøft krevde noe mer tankevirksomhet fra både hest og rytter, men med god støtte fra trener og andre hester mestret de også dette etter et par forsøk (video).

Vi anbefaler alle å bli med på disse treningene, de tilrettelegges etter ditt og hestens nivå, og vår svorne dressurrytter var bare et stort smil etter treningen.

Neste mulighet er 31. mai – bli med da vel!

Anbefales på det sterkeste! Dyktig trener. Dette ga mersmak:)

-Vegard Brekke

2_nystokk

Stokk inne på ridebanen var helt greit, stokk utenfor var littegrann skummelt…

2_skmmelstokk moralsk støtte

…men med moralsk støtte..

2_hoppestokkmedstøtte

…gikk det som en lek!

20150503_175054

Vann er null problem for denne gjengen!

 

 

 

 

 

 

2_opphoppnedhopp

Hoppet opp og hoppet ned som om de aldri har gjort annet