Tuva Solberg og Tesla (foto: 1-Click-Photo).

Gikk helt til topps

Tuva Linea Solberg har hatt en forrykende sesong på sin NV-hoppe Tesla (Azteca VDL – Electro, oppdretter Stall GP AS). Vi ønsket å bli bedre kjent med superduoen.

Foto: 1-Click-Photo, Helen Cruden, Kristian Strøm og Helene Gjerde Aamdal

Tuva og Tesla gikk hen og vant sammenlagtcupen i NRYF Kingsrent Ungdomscup.

«Hun er en utrolig modig og ærlig hest med et hjerte av gull!»

Tuva og Tesla har imponert gjennom hele sesongen, og ble hedret under Kingsland Oslo Horse Show, for sin innsats i NRYF Kingsrent Ungdomscup, hvor de gikk helt til topps etter å ha gjennomført en forrykende innsats gjennom året. Under lørdagens familieshow fikk de både vinnerdekken og premie for de gode prestasjonene hun og hennes norskavlede hest Tesla har stått for gjennom cupen i år.

Tesla er en 8 år gammel Norsk Varmblod-hoppe, oppdrettet av Gitte og Peter Flam, som var i oppdretternes eie helt til hun ble kjøpt av Tuva Linea Solberg som 6-åring. – Hun er en utrolig modig og ærlig hest med et hjerte av gull, forteller Tuva. – Men hun er også tydelig en hoppe, fast bestemt på hva hun vil. Det kommer veldig godt med når hun skal over hindrene, for det vil hun!

– Jeg har nettopp fylt 18 og har nå snart hatt egen hest i 4 år. Jeg fikk min første ponni i januar 2019, min andre ponni i august 2019. På de red jeg opp til 120 cm. Da ponnitiden var over fikk jeg Tesla i juli 2020. Planen var at overgangen til hest skulle skje ved kjøp av en erfaren og godt voksen læremester. Jeg skulle i hver tfall ikke ha unghest!

Men da Tesla plutselig dukket opp, og treneren min Nina Braaten var fast bestemt på at jeg måtte prøve henne, så ble planene raskt endret. Det var match med en gang! Fremgangen til Tesla har gått over all forventning. Hun ligger i toppen i juniorklassene i Norge nå, og tar sjelden en bom. Et av målene i år var NM. Tesla viste seg fra sin beste side og var feilfri på hinder. En rytterfeil førte dessverre til en misforståelse før siste hinder i første runde av finalen, men med en feilfri runde like etterpå endte det med 4. plass i NM. Jeg kunne ikke vært mer fornøyd med henne! Allerede i starten av årets sesong hadde jeg veldig lyst til å ri på Telenor Arena under Kingsland Oslo Horse Show, derfor bestemte jeg meg tidlig for å ri ungdomscupen. Målet var å bli topp åtte for å kvalifisere meg, men ettersom vi lå i tet fra start var det også utrolig gøy å vinne!

Nå er det INM og forhåpentlig 3* på Lillestrøm som står for tur før sesongen er omme.

Tesla er fortsatt ung og jeg tror hun har mye mer å vise frem. Noe av nøkkelen til en så sunn og sterk hest tror jeg er blant annet er allsidig trening. En tur opp slalåmbakken i Sørkedalen er fast del av ukens trening på sommeren, i tillegg andre turer, bakketreninger og faste treninger i Drøbak for Nina Braaten. Nina og hennes team har vært, og er, en fantastisk støtte!

Det er mitt siste år som junior i år og neste år blir det nye utfordringer som young rider. Jeg håper vi kan fortsette reisen vi har startet og er veldig spent på å se hva fremtiden med henne vil bringe!

Norsk Varmblod gratulerer så mye til Tuva Linea og Tesla, og ser frem til å følge ekvipasjen videre og ønsker dem lykke til!

PS. Tesla ble Årets 2-årshoppe Sprang i Norsk Varmblod i 2016. ?

Tuva Linea Solberg og Tesla