Det blir i år arrangert Breeders Open for fem- og seksårige dressurhester etter samme format som de siste årenes Breeders Open i sprang. Vi venter på de endelige statuttene for Breedes Open dressur for fem- og seksåringer, men de er omtrent identiske med Norsk Breeders Trophy-statuttene og har samme kvalifiseringskrav som disse.

Breeders Open er åpen for alle kvalifiserte unghester uavhengig av stamboktilhørighet, og krever ingen innmelding på forhånd, det eneste kravet er at du er kvalifisert.

Vi minner imidlertid om at det fremdeles er fullt mulig å melde  årets fem- og seksåringer inn i Norsk Breeders Trophy uavhengig av hvilken stamboktilhørighet de har og premiepotten avhenger av antall innmeldte i årgangen, Informasjon om NBT finner du her.

Stall-K’s 4-årscup

I Breeders Open for fireåringer så er det så langt 29 kvalifiserte hester når siste kvalifiseringsstevne gjenstår. De kvalifiserte ekvipasjene kommer fra Tana helt nordøst i Norge til Flora helt vest og Halden lengst sør.

NBT/Breeders Open for femåringer

Det er så langt 17 kvalifiserte hester via unghestklasser på L- og E-stevner, det er også mulig å kvalifisere via vanlige klasser på D-. L-, og E-stevner, se statuttene, men disse er litt vanskeligere å få oversikt over. Av disse er det fire Norsk Varmblod, mens det er flest kvalifiserte Dansk Varmblod (6). Det er også en frieser og en fjording som har klart kvalifiseringskravet på minimum 67% én gang eller minimum 65% to ganger. Oversikt over stamboktilhørighet for de kvalifiserte unghestene via unghestprogrammene i tabellen nederst.

NBT/Breeders Open for seksåringer

Så langt er 22 seksåringer kvalifisert, deriblant fjorårets NBT-vinner Zenit og Jonas Elvebakk. Av de kvalifiserte seksåringene er det flest DV-er med NV hakk i hel. Solos Landwind, Tobajo Picez, Myrstads Armani og  JJ Louis Vuitton har ett kvalifisert avkom hver.

Stambok Fireårs Femårs Seksårs Totalt
DWB 7 6 8 21
NWB 9 4 6 19
SWB 3 2 3 8
Old 1 2 3 6
KWPN 2 2 4
Ukjent 2 2
Frieser 1 1 2
Hann 2 2
Meckl 1 1
Westf. 1 1
Fjording 1 1
TSP 1 1
Totalt 29 17 22 68
Jonas Elvebakk og Zenit vinnere av Norsk Breeders Trophy for femåringer 2014. Foto: Rebecca Mender

Jonas Elvebakk og Zenit vinnere av Norsk Breeders Trophy for femåringer 2014. Foto: Rebecca Mender