Vi har gleden av å annonsere at Nina Braaten blir testrytter for spranghestene under Hingstekåringen, Pferdia Unghestfinale og Norsk Varmblod Elitefinale første helgen i april.

Nina Braaten og Elle Dorado, vinnere av Breeders Open for seksåringer, 2014. Foto: Rebecca Mender

Nina Braaten ved Drøbak Ridesenter har vært del av det norske spranglandslaget i en årrekke, men har de siste årene trappet noe ned på egen konkurransedeltakelse til fordel for trenergjerningen.

Hun ble individuell nordisk mester i sprang i 1998 med sin kårede fullblodshingst Favoritas xx, som hun også fikk bronse i «Sires of the World» med noen år senere. Hun har plasseringer og seiere i internasjonale Grand Prixer, nasjonshoppinger og verdenscuper for Norge med flere ulike hester.

Nina har utdannet stort sett alle sine hester selv fra unghest til høyeste nivå, og med egenutdannede Blue Loyd lå hun an til en verdenscupfinale i 2012. Hesten ble imidlertid solgt til den irske rytteren Cian o’Connor som tok medalje med hesten i OL samme år. Nina har deltatt i utallige unghest-VM med sine hester og siste i rekken av talenter hun har tatt hele veien fra unghest til topphest er Elle Dorado som nå går internasjonale 1.50-klasser med henne i salen.

Nina er trener III i Norges Rytterforbund, og har vært med på å utarbeide forbundets utdanningstrapp for unghester. Hun har vært testrytter og sprangkonsulent for Norsk Varmblod ved flere tidligere hingstekåringer og unghesttester. Norsk Varmblod glade for å kunne tilby henne som testrytter under hingstekåring