En hest med hjerte av gull

Tidligere i august arrangerte Ullensaker Rideklubb NM i feltritt, og øverst på listen blant juniorene, der fant vi Karoline Holo og hennes NV-vallak Por Favor, som er oppdrettet av Mona Marie Poppe.

Foto: Astrid Marie Årdal og Helene Gjerde Aamdal

«Når han blir glad og spent kan han hoppe til og «pipe»!»

Jeg heter Karoline Hagen Holo og er født i 2004, og er da siste års juniorrytter. Jeg bor på en liten gård i Bærum sammen med familien min, og vi har en stall med 5 hester, hvor 3 er oppstallører og mamma og jeg har hver vår hest.

Hesten min er Por Favor, en Norsk Varmblod født i 2011 e. Favorit Ask, ue. Jasper, som kalles Philip til daglig. Jeg kjøpte Philip i desember 2021, så han har vært i mitt eie i kun litt over et halvt år. Philip er min andre hest, og jeg kjøpte han med planer om å fortsette å satse feltritt, og å kjøpe en hest som allerede hadde noe erfaring i terrenget, men hvor det også var potensiale for videreutvikling. Før har han gått som spranghest, og gikk feltritt opp til H100 med forrige eier.

Philip er en hest med et hjerte av gull. Han har en god arbeidsmoral, han er glad i folk og oppmerksomhet, han er lett å bli glad i, og han er også villig til å redde meg inn innimellom når jeg kløner til litt selv. I tillegg er han også veldig enkel å ha med seg på nye plasser, noe som er veldig deilig når man ofte må ut å reise litt når man skal på stevner. Selvfølgelig har han også sine særheter. Blant annet har han ofte en egen mening om hvordan han tror ting skal være, det tar litt tid å bli kjent med han, og ikke minst det som gjør Philip til Philip; han «piper». Når han blir glad og spent kan han hoppe til og «pipe». Som regel er det ikke noen store hopp, og det er ikke vanskelig å sitte på, men det kommer ofte litt ut av det blå, og får også alle i nærheten til å le, for det er ikke en lyd som passer til hesten man ser. Som oftest kommer det når vi skal varme opp til terrenget, på terrengtreninger, på vei til startboks eller ut av startboksen, og i andre situasjoner hvor han girer seg opp og gleder seg.

Siden jeg kjøpte Philip har håpet og planen vært å ri NM feltritt for junior nå i år, men med et forbehold om at vi begge skulle kjenne oss klare. Vi kjente oss klare når tiden kom, og jeg gikk inn i helgen med en plan om å gjøre så godt vi kunne, å ha det gøy både på banen og utenfor, og å komme oss igjennom alle tre delprøvene. Etter en veldig spennende og hyggelig helg hos Ullensaker Rideklubb var det ekstra morsomt å dra hjem med seieren i NM for junior og i tillegg åpen klasse H100. Jeg har kun hatt Philip i overkant av et halvt år, og hadde heller ikke vunnet noe med han enda, så det var veldig morsomt at dette var første gang!

Videre er planen å ri H100 ut sesongen, slik at vi blir kvalifisert til 2*, og fortsette å gradvis utfordre oss på treninger. Både Philip og min erfaring er ikke lenger enn til H100, så fremover er vi nødt til å lære sammen. Vi skal bruke vinteren på å forbedre dressuren og sprangen, og bli enda bedre kjent. Neste år skal vi jobbe for å komme oss opp i 2* i løpet av sesongen, og få ridd NM og Nordisk for youngrider. Enn så lenge har jeg ikke kommet noe lenger i planleggingen av de fremtidige målene, ettersom jeg ikke vet hva som bor i oss ennå. Uansett har jeg jo lyst til at vi skal bli så gode som mulig, men jeg har ikke dårlig tid, og tar det som det kommer. Hovedfokuset er at vi begge skal fortsette å syntes at det er gøy!


Vi gratulerer så mye med NM-gullet, og ønsker Karoline og Philip lykke til videre!