Norsk Varmblod / Norsk Breeders Trophy / Breeders Open / Feltritt / Statutter 2023 / Starum

Denne helgen arrangerer Starum Hestesportklubb NM individuelt på Norsk Hestesenter, Starum. Parallelt går det også åpne klasser, og ikke minst er det innlagt Norsk Breeders Trophy (NBT) og Breeders Open (BO).

Norsk Varmblod er representert i stort sett alle klassene, dog ikke så mange i de aldersbestemte klassene. Det er kun 1 NV-hest meldt til NBT for 5-åringer, totalt 4 i BO. I 6-års klassen er det meldt 3 hester til BO. Allikevel er dette flere hester enn de siste årene og vi er glade for at flere tar med Breeders-klassene som en del av utdanningen til sine 5- og 6-åringer.

Denne uken fikk vi beskjed om at Norske Yasmin Olsson-Sanderson har kvalifisert til UVM i feltritt med 6 år gamle Global Karina og 7 år gamle Cos Me Will. Yasmin er bosatt i England der hun jobber som rytter. Ingen av dem er riktignok NV-hester, men vi applauderer at sporten får med norske utøvere!

Samtidig vet vi at flere av feltrittsrytterne sitter med føll og unghester registrert i NV, så vi håper på deltagelse i både NBT og UVM fremover! En liten påminnelse om at de må meldes inn i Norsk Breeders Trophy …

Lykke til i helgen dere som er på Starum!