Martine Dyngeland og egenoppdrettede SG's Carnelian Foto: Helene Gjerde Aamdal

DEBUT i CSI3* 1.55m: Martine Dyngeland og egenoppdrettede SG's Carnelian Foto: Helene Gjerde Aamdal

Tekst: Marianne Eik Wood
Foto: Helene Gjerde Amdal og Astrid Marie Årdal

Unghestene – Agria CAIYH1*

Unghestene gikk 1.10 (5-års) / 1.20 (6-års) torsdag og fredag og 1.15/1.25 lørdag. Plassering er ikke alt når det gjelder unghest – det er minst like viktig å bygge sten på sten mot større oppgaver senere i livet. Det er derfor veldig gøy å se flere norske unghester som er i gang med nettopp dette. Torsdag red Fredrik Berg Seim og Stutteri B’s the Boxer EP (Emerald Van’t Ruytershof x Cardento, oppdretter Stutteri B) og eier Fredrik Berg Seim og Katrine Berge Klekken en flott dobbel nullrunde og ble premiert med plassering i klassen.

Haavard Haldorsen Dragset og Soria HH (Stakkatol x Zackharias, oppdretter og eier Geir og Liv Høidal) fulgte rett bak – også de dobbel null! Litt lenger ned på listen finner vi Mathilde Kristine Kalland og Engas Aurantiaco (Untouchable 27 x Casir Ask, oppdretter Kady Besseberg) som eies av Kady og Mathilde. Her ble det 0+4 i protokollen. Det samme hadde Hanne Maren HelgedagsrudAtlas Belmont (Douglas VDL x Monsieur) oppdrettet og eid av Hanne Maren selv. Elle Karneol (SWB) Kannan x Diamant de Semilly, oppdrettet av Anette Strand, som er kåret hos oss kom inn med samme resultat, 0+4. Han eies av Elle Hest og Rideutstyr og Tom Vidar Gjeldnes og ris av Ada Braaten Johnsen.

Fredag loset Ada Elle Karneol inn med kun ett tidsfeil, og Mathilde og Engas Aurantiaco gikk igjen 0+4 feil, det samme gjorde Soria HH og Haavard. Boxer endte med 7 feil totalt og Atlas Belmont 8.

Lørdag klinket Engas Aurantiaco og Mathilde inn nullrunden og ble premiert med en flott 6. plass. Hanne Maren og Atlas Belmont, Soria HH og Haavard og Fredrik og Stutteri B’s The Boxer EP fikk alle 4 feil denne dagen. Mange gode runder på de unge hestene!

Mathilde Kalland og Engas Aurantiaco / Foto: Astrid Marie Årdal

Mathilde Kalland og Engas Aurantiaco / Foto: Astrid Marie Årdal

Andrea Nilsson og Meant To Be / Foto: Helene Gjerde Aamdal

Andrea Nilsson og Meant To Be / Foto: Helene Gjerde Aamdal

Champion CSI1* 1.10m

Den eneste NV-en i torsdagens klasse ble ridd av svenske Andrea Nilsson. Hoppen Meant To Be (Tobajo Picez x Clearway, oppdrettet og eid av Lene Hillvi Follestad) havnet på en fin 3. plass. De var igjen på premielista i den avsluttende klassen lørdag.

Dag Ove Kingsrød og Tobajo Martial / Foto: Astrid Marie Årdal

Dag Ove Kingsrød og Tobajo Martial / Foto: Astrid Marie Årdal

Global Trucks CSI1* 1.20m

I torsdagens klasse kjempet hingstene om å bli best. 3. plassen gikk til Dag Ove Kingsrød og Tobajo Martial (Tobajo Picez x Saccor, oppdretter Tobajo Sportshorses) som er eies av Merethe Buer og Therese Søhol Henriksen. Martial er kåret i Norsk Varmblod.

Rett bak på 4. plassen finner vi nok en hingst kåret i NV, Giga Star de Tiji (BWP), Calvaro x Quick Star, oppdretter Pro Horse International og eier er Stutteri B. Giga Star ris av Filip Brekke.

Vanja Aslaksen Aamot og Tonetwister (Rock du Val Tibermont x Winningmood, oppdretter Christian Anfinnsen Øien) som eies av rytteren gikk inn med 0+4 i boka, det samme gjorde Synne Ljosland og Azendio L.H. (Azteca VDL x Tobajo Pik Disney, oppdretter Geir Martin Andersen) som eies av Stall Myrane AS.

Neste runde gikk lørdagen og nok en gang var Filip og Giga Star på resultatlistene! Også denne gangen en flott 4. plass. Klassen hadde sin finale søndag og igjen fant vi Filip og Giga Star blant de plasserte. Gratulerer med en flott helg!

Filip Brekke og Giga Star de Tiji / Foto: Astrid Marie Årdal

Filip Brekke og Giga Star de Tiji / Foto: Astrid Marie Årdal

Oxer CSI1* 1.25m

Torsdagen fant vi Therese Søhol Henriksen og Charly Heart til start i denne klassen. De satte nullen og ble premiert med en fin 7. plass. Charly Heart (Cornet Obolensky x Heatr-Ache BS) er oppdrettet av Dag Ove Kingsrød og eies av Kingsrød Trading AS.

Fredagen var hinderne satt opp til 1.30m. Her fant vi nok en gang Martial og Dag Ove Kingsrød med en flott plassering – 4. plass og 0 feil i boka.

Benedikte Serigstad Endresen og Engas Narinja / Foto: Helene Gjerde Aamdal

Benedikte Serigstad Endresen og Engas Narinja / Foto: Helene Gjerde Aamdal

Stall Gullik CSI1* 1.35m

Benedikte Serigstad Endresen hadde tatt turen hjem og tatt med seg Engas Narinja. Torsdag tok de en fin 7. plass og fredag fikk de en flott 5. plass. Narinja, Balou x Casir Ask, er oppdrettet av Kady Besseberg og eies av Stall Bergan.

Hööks CSIO3* 1.35m

Martine Myhrer Dyngeland og hennes hjemmeavlede SG’s Diamant startet helgen med en 1.35 torsdag. Diamant, Diarado x Love 2 U 2, oppdrettet av Hanne Myhrer Dyngeland og eid av Ulla Gjøen Bergesen kom på en fin 6. plass.

Lørdag var hinderne satt opp til 1.40m i denne klassen. Her var Therese Søhol Henriksen og Electric Joy til start. Electric Joy er etter Diarado x Warsteiner og oppdrettet av Gro Aasland Våge som eier ham sammen med Therese. De satte nullen og fikk en flott 6. plass.

Oxer CSIO3* Grand Prix 1.55m

49 startende møtte en vanskelig bane den siste dagen av NGP. Ti av disse med norsk flagg på brystet, og en av disse startende med med NV-logo i stamboka! Martine Myhrer Dyngeland og SG’s Carnelian (Kannan x Love 2 U 2, oppdrettet av Hanne Myhrer Dyngeland) som eies av Hanne og Lisa Tenold gjorde sin debut på dette nivået! Det var en flott runde av Martine og Carnelian og tolv feil kan absolutt aksepteres i dette selskapet denne dagen!

Norsk Varmblod er stolte over å ha flotte representanter på dette nivået, og vi gratulerer alle med flott innsats på Linnesvollen. Vi gleder oss til resten av sesongen!

Therese Søhol Henriksen og Electric Joy / Foto: Astrid Marie Årdal

Therese Søhol Henriksen og Electric Joy / Foto: Astrid Marie Årdal