Silje Marie Hagren med sin egenavlede NV-hoppe SD Nabab’s Damina gikk feilfritt i første kvalifisering av fireårs-klassen. 

Champion of the Youngsters er Sveriges største konkurranse for unge spranghester i aldren 4 til 7 år, med over 500 startende hester og flere enn tretti klasser.

Denne uken reiste fem ryttere til Grevagården Hästsportcenter i Sverige for å starte Champion of the Youngsters. Følgende ekvipasjer reiste:
  • Lene Johansen Aas med egenavlede NV-hoppe Hestevolds La Ninja (Cuper/Heartbeat) f. 2014.
  • Silje Marie Hagren med egenavlede NV-hoppe SD Nabab’s Damina (Nabab de Reve/Heartbreaker) f. 2013 (fikk SD Diabab (NV) e. Diamant de Semilly i 2017, solgt til Sør-Afrika)
  • Henriette Johnsen med SWB-vallaken Commander T AT (Common Sense/Turban Rose) f. 2014
  • Elise Bjerkman med NV-vallaken Lillebergs Lanzelot (Azteca VDL/Lancelot) oppdrettet av Lene Berg, f. 2013.
  • Linn Therese Elven med NV-hoppen Engas Atlanta (Favorit Ask/Adlantus) oppdrettet av Stutteri Enga ved Kady Besseberg, født 2012

Vi kommer alle sammen fra ulike staller og områder, men har én ting felles; Lasse Berglund.

Vi alle har ridd for Lasse med unghestene våre siden høsten de var tre år, noe som har skapt et godt samhold. Han har utrolig mye kunnskap å komme med, og vi har alle lært utrolig mye. Vi har blitt en god gjeng, vi som rir unghest – og tidlig i vår fikk vi spørsmål om ikke vi skulle være med ned hit til Sveriges største ungheststevne. Det var selvfølgelig ingen tvil, og har siden da trent med dette stevnet som mål. Dette er en fantastisk mulighet, med 500 startende unghester.

For å få en forståelse av størrelsen på stevnet og mengden unghest her sammenlignet med i Norge, legger jeg med et utdrag fra Hippson:

Fyraåringarna
120 anmälda efter 36 sekunder, 228 reserver.

Femåringarna

140 anmälda efter 47 sekunder, 249 reserver.

Sexåringarna

140 anmälda efter 56 sekunder, 195 reserver.

Sjuåringarna

70 anmälda efter 1 minut, 111 reserver.

Boxar

193 bokade på 35 sekunder, 617 reserver.

Vi gleder oss masse til fortsettelsen av stevnet! Førsteinntrykket har vært supert. Gode baneforhold, godt system og flott hindermateriell og gode baner.

Henriette/Commander

Lene/Hestevolds La Ninja

Lene Johansen Aas med sin egenavlede NV-hoppe Hestevolds La Ninja kom seg feilfritt gjennom første kvalifisering av fireårsklassen onsdag.

Henriette Johnsen med sin SWB-vallak Commander T AT kom seg feilfritt gjennom første kvalifisering av fireårsklassen onsdag.

Elise Bjerkman skal starte 5-årsklassene med sin NV-vallak Lillebergs Lanzelot.

Linn Therese Elven starter 6-årsklassene med sin NV-hoppe Engas Atlanta.