Søndagen mønstret en rekke fine fireåringer, en håndfull eldre hopper som avla bruksprøve, og en hoppe med prestasjoner fra sporten som stilte til typegodkjenning.

Dagen startet med eksteriør for de fire år gamle spranghestene, her var det én strykning blant de opprinnelig meldte. Deretter fulgte eksteriør og løshopping for de fire år gamle gangartshestene før de eldre hoppene fikk sin eksteriørvurdering. Dommerne omtalte hestene etterhvert som de var i ringen, og eksteriørpoengene som ble skrevet opp på tavle i kafeteriaen dannet grunnlag for spenning og diskusjon i løpet av dagen.

Etter lunsj var spranghestene inne for sprangprøve under egen- og testrytter Nina Braaten før dagen ble avsluttet av Anniken Eide som testrytter for gangartshestene.

Fireårstest

Dagens beste fireårige gangartshest ble hoppen Gørklintgårds Cava med 8.5 i helhet, 7.90 i gangartsindeks og totalindeks gang på 8.14 ble det kvalitetsklasse I og 1.premie for denne fine hoppen. Cava gjorde også en god løshoppingsprøve og fikk 8.10 i sprangindeks.

[24] Gørklintgårds Cava

[24] Gørklintgårds Cava

Dagens beste fireårige gangartshingst/vallak ble Loreley’s Rhapsody med 7 i helhet eksteriør, 7.70 i gangartsindeks og 7.42 i totalindeks gang som gir kvalitetsklasse II.

[27] Loreley’s Rhapsody

Dagens beste fireårige spranghest ble vallaken KS Winchester. Han fikk 8 i helhet for eksteriør og 8.60 i sprangindeks som gir 8.36 i totalindeks sprang og kvalitetsklasse I.

KS Winchester

Dagens beste fireårige spranghoppe ble Tobajo Valentina med 8.50 i helhet eksteriør og totalindeks sprang på 7.12 som gav kvalitetsklasse II og 2. premie.

23-tobajo-valentina-1

[23] Tobajo Valentina

Eldre hopper

[29] Classic D.S.

[29] Classic D.S.

Classic D.S var eneste eldre gangartshoppe, hun fikk 8 i helhet eksteriør, 7 i gangartsindeks og totalindeks gang på 7.4 som gir kvalitetsklasse II og 2. premie.

[30] Charming Girl II

[30] Charming Girl II

Beste eldre spranghoppe ble Charming Girl II med 8.50 i helhet eksteriør, og totalindeks sprang på 7.30 som gir kvalitetsklasse II og 2. premie.

Typegodkjenning

Hoppen Afrodite IV var inne til typegodkjenning, og med 7.5 i brukspoeng basert på prestasjoner i dressur, og 7.5 i helhet for eksteriør ble hun typegodkjent med en totalindeks for gang på 7.5 og innført i F1-registeret i Norsk Varmblod.

[36] Afrodite

[36] Afrodite IV