Aurora van der Velpen / LL Royal Delay / Magne Lilleeng / Norsk Varmblod

Foto: Helene Gjerde Aamdal og Norsk Varmblod

Det ble seier til Aurora van der Velpen på LL Royal Delay i Prix St. Georges 18. juni. Hesten er oppdrettet av vår egen Magne Lilleeng, som har jobbet som dommer for Norsk Varmblod i en årrekke.  

– Dette er andre året på rad vi vinner Agria Challenge Cup i klasse MA, og det er utrolig stas, forteller rytter Aurora van der Velpen. Hun er veldig fornøyd med programmene som ble ridd den helgen på hoppen e. Royal Olymp x Sandro Hit.

– Vi har hatt våre utfordringer innenfor railen, og prosentvis er vi ikke der vi ønsker å være. Men med en hest som er like ridbar som hjemme, og med dommere som dømmer på internasjonalt nivå, så sier vi oss meget godt fornøyd, sier hun.

– Vi må som regel jobbe litt hardere for å få våre prosenter, ettersom Delay ikke er noen flashy hest. Derimot så er det utrolig gøy å høre at dommere og stewarder ser en «happy athlete» som er ridd etter boka. Det synes jeg er vel så viktige kommentarer å få med i det videre arbeidet.

Trener mye alene

Fredagen ble det organisert en trening med nederlenderen Jorgen Ros. – Det er så utrolig gøy å ri etter de standarder jeg er vokst opp med. Etter et opphold hos Dressuurstal Van Baalen har jeg et ekstra sug etter disse standardene. Mye av tiden trener vi alene, og vi har gjort mye på egenhånd. Det er derfor veldig stas å få bekreftet at vi gjør tingene riktig og har systemet på plass. Det er ingen selvfølge for oss i Gudbranddalen, hvor hestemiljøet rett og slett er på et annet nivå enn lenger sør, sier Aurora.

Målsetning

Hva er målsetningen?

– Målsetningen med Delay denne sesongen er å trene videre og fortsette med leksene vi fikk av Jorgen Ros. Det er mulig vi prøver oss på et stevne eller to til i år for å se om vi kan krype opp noen prosenter til. Men det er dyrt å reise på stevne, dessuten har jeg tvillingjenter hjemme, fulltidsjobb og hester i trening i sommer så det gjelder å prioritere. Jeg vil heller ha alle detaljene mee på plass før vi reiser ut på stevner lenger bort.

Aurora har hatt Delay siden hun var tre år. – Da fikk jeg tilbudet av medeier og oppdretter Magne Arild Lilleng om å jobbe meg inn i Delay, noe jeg er meget takknemlig for. Uten dette tilbudet hadde jeg nok ikke hatt egen hest da økonomien rett og slett ikke strekker til. Magne og kona er viktige støttespillere for meg og det er veldig stas at de er så interesserte i reisen vår, ofte har de tatt turen for å se på oss ri på trening eller stevne, noe jeg synes er veldig stas, avslutter hun.

Vi ønsker lykke til på ferden videre!