Med to av to mulige seire under helgens Dressur Derby hos Stall-K ser Maren Knappe frem til å delta på Falsterbo Horse Show med den norskavlede hoppa Skoglys Rihanna.

Tekst: Mina Walen Simensen
Foto: Rebecca Ballestad-Mender

Majorplassen Ryttersportsklubb og Stall-K arrangerte denne helgen Dressur Derby for unghester fra fire til syv år.

Stevnet var obligatorisk både for de som ønsker å delta på Unghest-VM og var i tillegg det eneste kvalifiseringsstevnet for årets Falsterbo Horse Show. Sammenlagtresultatene fra lørdagens og søndagens klasser avgjorde hvilke hester som får muligheten til å delta på det internasjonale stevnet.

 

Maren Knappe og Skoglys Rihanna klare for Falsterbo

Maren K Hasvold med Skoglys Rihanna

Femårige Skoglys Rihanna (Royal Olymp/Stall-K’s Dynamit) ridd av Maren Knappe sørget for at også Norsk Varmblod blir representert på Falsterbo Horse Show, som beste femårige ekvipasje sammenlagt i på helgens stevne. Både lørdag og søndag gikk ekvipasjen helt til topps, henholdvis med 79,600% og 77,600%.

-Det var et fint arrangement på Stall K og jeg er imponert over hvor godt banen holdt seg til tross for store mengder nedbør, forteller Maren Knappe om helgen. Hun er veldig fornøyd med femårige Rihanna i helgen:

-Lørdag føltes hun veldig bra ut og for første gang fikk jeg vist frem travet hennes inne på banen. Dessverre ble hun litt spent skritt, hvilket kostet dyrt. Søndag gikk hun jevnt og fint, men var sliten og jeg fikk ikke vist henne like godt som dagen før, sier rytteren.

Gleden er stor over å ha kvalifisert seg til Falsterbo:

-Jeg gleder meg veldig – det er et kjempefint stevne og det er veldig gøy å bli tatt ut!

Catharina Lorentzen Lund og norskavlede Thiara de Lorentzia var andre ekvipasje som kvalifiserte seg i femårsklassen. Likevel forteller Catharina at de ikke blir å se på Falsterbo Horse Show, fordi hesten ikke er klar for stevnet. Altså er Maren Knappe og Skoglys Rihanna eneste “helnorske” ekvipasje per dags dato som skal starte under årets unghestklasser i Falsterbo.

-Selv om det regnet synes jeg det var utrolig fint og hyggelig å være på Stall K! Hestene mine, Thiara og Stutteri B’s Mo’Zorah, var kjempeflinke, selv om det var litt tull innimellom. Utviklingen deres er lovende og jeg sitter igjen med en veldig god følelse etter stevnet, sier Catharina Lorentzen Lund og legger til: Det var masse hyggelige mennesker og rett og slett en superbra stevnehelg!

De norskavlede var overlegne i fireårsklassen

Av ti startende ekvipasjer i helgens fireårsklasser, var syv av dem norskavlede hester. Følgelig var også vinneren av søndagens klasse norskavlede Jotunheimens Hero (Deemster/Alfas Arnt), ridd av Sandra Nicoline Birkeland. Samme rytter tok andreplassen med sin andre hest, Roholts Sizzling Hit, som også vant lørdagens klasse. Jotunheimens Hero leverte et program til 80,800% søndag og til 77,800%, som resulterte i en tredjeplass lørdag.

Søndag tok NV-hoppen Waresca Ramona (Skovens Rafael/Concorde) tredjeplass med rytter Elisabeth Katerina Dahl og 74,000% totalt. I lørdagens klasse sørget Kjetil Skalleberg og Hassels Zafir for nok en plassering til NV da de leverte et program til 77,800% og tok andreplass i klassen.

Kvalifisering til Falsterbo

5-års:

Maren Knappe (Nordre Land IL) med NV-hoppen Skolys Rihanna e. Royal Olymp ue. Stall K’s Dynamit
Oppdretter: Else Margrethe Hasvold

Catharina Lorentzen Lund (Tanum Rideklubb) med NV-hoppen Thiara de Lorentzia e. Blue Hors Zack ue. Omas Lemond
Oppdretter: Connie Carine Lorentzen

6-års:
Trude Kasparek Hestengen (Spydeberg Rideklubb) med Strandagergårds Deluxe  e. De Noir ue. Sam-Sam
Silje Bakken (Tanum Rideklubb) med Bøgegårdens Alphabeat Ampere ue. Blue Horse Don Schufro

(Silje Tornvik/Maro’s Fabergée ble nummer tre – hesten er norskavlet)

7-års:
Silje Bakken (Tanum Rideklubb) med Bøgegårdens Santiago u. Soliman de Hus ue. Wesley
Silje Bakken (Tanum Rideklubb) med Vadestedet’s Daylight u. De Noir ue. Akinos

Mer informasjon om stevnet er tilgjengelig på www.dressur-derby.no