Det lønner seg å delta på Eliteskuet – årets dressurbetonte hingsteføll, De Glamorous Jedi K.M. er rett og slett resultatet av en bedekningsrett som ble delt ut under Eliteskuet 2019!

Monica Engebretsen stilte For De Flirty (For Romance u. De Jolie ue. De Noir) under Eliteskuet 2019, hvor han ble årets dressurbetonte 2-årshingst. – Da fikk vi den supre premien som var bedekning av valgfri hingst hos Van Holst, utført ved Lier Hesteklinikk, forteller hun.

– De Jolie var på det tidspunktet utleid til Merete Myhre, så vi sto uten avlshest. Men et godt samarbeid med henne gjorde at hun fikk forlenget avtalen, og hun benyttet premien og bedekket De Jolie med Glamourdale sommeren etter.  Dette er en spennende kombinasjon, og føllet, som er De Glamorous Jedi K.M. ble faktisk solgt før han ble født, så her er det en kjøper som har trukket vinnerloddet. Vi skulle gjerne hatt han selv, det er et hingsteføll som virkelig har det hele, et perfekt eksteriør og tre fantastiske gangarter, så valget på ny hingst for De Jolie ble lett. Vi valgte Glamourdale igjen, og denne gang som vårt oppdrett, fortalte Monica oss i god tid før Eliteskuet 2021 – hvor da «bedekningsretten» gikk hen og ble Årets Dressurbetonte Hingsteføll i Norsk Varmblod.

Hoppa De Jolie (De Noir x Akatschi) ble for øvrig som 3 års førstepremiert, Årets 3 års gangartshest, og Årets Hoppe i Norsk Varmblod.

Dette må vel sies å være en solskinnshistorie for oppdrettere og Norsk Varmblod – vi gratulerer så mye!